fbpx

Майже 200 підприємців Рівненщини займаються виробництвом харчових продуктів

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

В Рівненській області майже 200 підприємців займаються виробництвом харчових продуктів.

Про це розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Серед них: 106 підприємців – у м’ясопереробній галузі, 47 – у хлібопекарській, 11 – в молокопереробній, 4 – в борошномельно-круп’яній, по 3 – у макаронній і олійно-жировій, 5 – в кондитерській, 7 – в овочепереробній галузі, один підприємець – у спиртовій сфері.

На Рівненщині також будують потужний харчопереробний комплекс із п’ятьма виробництвами. Крім того, ввели в експлуатацію першу лінію нового заводу з виробництва макаронних виробів швидкого приготування потужністю 20 тонн за добу.

Попри війну підприємства харчової промисловості, зі слів начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, збільшили виробництво продукції тривалого зберігання.

А з 1 серпня стартувала нова хвиля подачі заявок на грант для підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки.

Мова йде про державну підтримку за програмою єРобота. Бізнес може отримати до 8 млн грн на розвиток власної справи.

Зокрема, спрямувати ці кошти підприємець може:

  • на посилення та модернізацію виробничих потужностей,
  • нарощування обсягів виробництва,
  • підвищення конкурентоспроможності продукції. Власний внесок від загального кошторису становить 50%.

Детальніше про грант за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-pererobne-pidpriyemstvo

Читайте також: НБУ випустив нову обігову пам’ятну монету