Орієнтовний час читання: 2 хвилини
В Рівненській області майже 200 підприємців займаються виробництвом харчових продуктів.
Про це розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.
Серед них: 106 підприємців – у м’ясопереробній галузі, 47 – у хлібопекарській, 11 – в молокопереробній, 4 – в борошномельно-круп’яній, по 3 – у макаронній і олійно-жировій, 5 – в кондитерській, 7 – в овочепереробній галузі, один підприємець – у спиртовій сфері.
На Рівненщині також будують потужний харчопереробний комплекс із п’ятьма виробництвами. Крім того, ввели в експлуатацію першу лінію нового заводу з виробництва макаронних виробів швидкого приготування потужністю 20 тонн за добу.
Попри війну підприємства харчової промисловості, зі слів начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, збільшили виробництво продукції тривалого зберігання.
А з 1 серпня стартувала нова хвиля подачі заявок на грант для підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки.
Мова йде про державну підтримку за програмою єРобота. Бізнес може отримати до 8 млн грн на розвиток власної справи.
Зокрема, спрямувати ці кошти підприємець може:
- на посилення та модернізацію виробничих потужностей,
- нарощування обсягів виробництва,
- підвищення конкурентоспроможності продукції. Власний внесок від загального кошторису становить 50%.
Детальніше про грант за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-pererobne-pidpriyemstvo
Читайте також: НБУ випустив нову обігову пам’ятну монету
- Старшого солдата з Рівненщини нагородили “Золотим Хрестом”Почесною відзнакою “Золотий Хрест” нагороджений житель села Головин, старший солдат Іван Федоришин.