fbpx
Картопля

Прогноз: в Україні ціни на картоплю різко впадуть

Діліться інформацією з друзями:

Українцям спрогнозували суттєве зниження цін на картоплю.

За словами віцепрезидента Української асоціації виробників картоплі (УАПК) Миколи Гордійчука, наприкінці вересня – на початку жовтня, коли з полів остаточно приберуть урожай цього коренеплоду, ціни на картоплю ще опустяться.

Про це пише Kurkul.com.

Він пояснив це тим, що нинішнього року в Україні дозрів дуже непоганий урожай картоплі, а це означає, що буде її надлишок. До того ж експорту картоплі практично не намічається.

Таким чином, це змусить виробників збувати свій продукт за заниженою ціною. До того ж фермери намагатимуться його продати ще з осені, щоб не витрачати гроші на зимове зберігання. При цьому багатьом нема де зберігати таку кількість зібраного врожаю. У зв’язку з цим ціни на картоплю, які зараз і так низькі, ще знижуватимуться. Експерт наголосив, що дана тенденція очевидна.

Зокрема, якщо у червні ціна на молоду картоплю становила 1,20€ за кілограм, то зараз вона знизилася до 0,16€. Однак якісного коренеплоду не так багато. Через це супермаркети продають якісний продукт за ціною 0,18-0,20€ за кілограм.

«Ми бачимо, що протягом вересня-жовтня на ринку буде надлишок картоплі без можливості експорту. Це може означати, що ціни можуть навіть знизитися», – спрогнозував Микола Гордійчук.

Проте вже у січні чи лютому 2024 року ціни на картоплю можуть почати зростати, оскільки до цього часу у багатьох українців вичерпуються заготовлені запаси.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: В Україні працюють над нарощуванням виробництва урану