У селі Маща Рівненського району не лише вирощують ягоди, а й пропонують людям їх зібрати особисто.
Розвиває агротуризм родина Мельників. Ягідництвом розпочали займатися ще у 2011 році. Спочатку було декілька соток землі, а вже сьогодні фермери працюють на 23 гектарах, частина з яких під органікою.
![Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 1 Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 1](https://i0.wp.com/7dniv.rv.ua/wp-content/uploads/2024/05/polunychnyj_ahrobiznes_03.webp?resize=900%2C675&ssl=1)
![Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 2 Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 2](https://i0.wp.com/7dniv.rv.ua/wp-content/uploads/2024/05/polunychnyj_ahrobiznes_04.webp?resize=600%2C800&ssl=1)
Полуниця займає 2 га. Сорти переважно нідерландської та італійської селекцій. Усе під крапельним поливом. Також вирощують малину, обліпиху, озиме жито, займаються садівництвом.
![Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 3 Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 3](https://i0.wp.com/7dniv.rv.ua/wp-content/uploads/2024/05/polunychnyj_ahrobiznes_02.webp?resize=600%2C800&ssl=1)
![Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 4 Полуничний агротуризм на Рівненщині - фото 4](https://i0.wp.com/7dniv.rv.ua/wp-content/uploads/2024/05/polunychnyj_ahrobiznes_05.webp?resize=900%2C675&ssl=1)
Підприємство розвивається та просуває свій бренд «Garbio by Melnik». Для придбання техніки скористалися державною програмою «5-7-9». А витрати на сертифікацію органічного виробництва їм відшкодували з обласного бюджету.
Джерело: Рівненська ОДА
Читайте також: Чим підживити огірки у червні, щоб вони не жовтіли і були смачними