fbpx

На Рівненщині вирощують екологічно чисті овочі

Діліться інформацією з друзями:

Підприємство впродовж пів століття вирощує помідори та огірки. Для культивування овочів використовують новітні технології і навіть джмелів.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль після знайомства із підприємством «Агроконцерн» висловив впевненість, що бренд «Купуй рівненське» продовжує розвиватися.

«Для нас це підприємство бюджетоутворююче, адже входить в трійку найбільших платників податків. Тільки за пів року було сплачено 9,6 млн грн податку до бюджетів різних рівнів. Тут 130 робочих місць», – сказав Віталій Коваль.

Підприємство формує додану вартість від насінини до готової продукції.

Комахи запилюють продукцію, а це доводить – помідори екологічно чисті. Адже там, де «працює» джміль, хімії використовувати не можна.

«Розпочинали з 3-х гектарів, а на сьогодні на виробництві вже 8,3 га теплиць. Щороку збираємо від близько 50 кг продукції з квадратного метра. Використовуємо новітні технології, підлаштовуємося під сучасні умови роботи. Наразі ми вирощуємо два основних сорти – червоний помідор «Раїса» і рожевий – «Есміра». Насіння закуповуємо лише голландське», – розповів головний агроном тепличного комбінату Микола Сич.

На підприємстві також експериментують із технологією вирощування. Спочатку використовували торфосуміші, згодом перейшли на мінеральну вату, систему крапельного поливу, на автоматизовану систему клімат-контролю.

«Рівненщина, як тилова область, має компенсувати втрати свіжих продуктів зі сходу. Необхідно, аби українська продукція заміщала імпортну. Впевнений, у майбутньому ми зможемо стати експортно орієнтованими в цій галузі. Люди мають брати приклад з таких підприємств і не боятись започатковувати власну справу. Сьогодні час економічними кроками робити перемогу для України», – зауважив Віталій Коваль.

Готовий товар підприємства йде на місцевий ринок та у сусідні області, найбільше – в супермаркети. Також експортується до Польщі.