fbpx

Рівняни долучилися до благодійного ярмарку в Барселоні

Діліться інформацією з друзями:

Черговий благодійний ярмарок за участю волонтерів з Рівненщини минулих вихідних пройшов в Іспанії. Цього разу така доброчинна ініціатива за підтримки Генерального консульства України стала приємним доповненням до програми Восьмого міжнародного фестивалю української культури, який проходив 18 вересня у Барселоні.

До благодійного ярмарку долучилася й депутатка Рівнеради, волонтерка Катерина Марчук.

– Дізналася, що в Барселоні буде фестиваль. Тож виникла ідея провести в його рамках і благодійний ярмарок за участю представників від Рівненщини. Попри те, що програма фестивалю вже була розписана, все-таки вдалося знайти місце і для нас. За це велика подяка всім організаторам та потужній українській діаспорі в Іспанії. Також неабияк допомогли Віктор Шакирзян разом з Вікторією Шинкаренко.

Проведення подібних благодійних акцій за кордоном – це ще й унікальна нагода для нових знайомств та окреслення подальших напрямів волонтерської роботи. Не виключенням став і цей благодійний захід.

Окрім того, як розповіла Катерина Марчук, надзвичайно щемливою видалась зустріч у Барселоні з оборонцями «Азовсталі». Наразі понад вісімдесят наших захисників після важких поранень проходять там реабілітацію.

Попри стислі терміни з підготовки до проведення ярмарку все пройшло досить вдало. За це особисто від міської влади Рівного в особі секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна Катерина Марчук подякувала представникам Українські асоціації «Джерело» в Барселоні та Асоціації українців Тарагони.

Генеральний консул Республіки Польща в Барселоні Кароліна Цемка теж долучилася до акції. На фото вона у футболці придбаної на фестивалі

З настанням холодів є гостра потреба для наших воїнів у теплих речах та термобілизні. Саме на ці потреби був спрямований ярмарок у Барселоні.

«Друзі, дуже прошу вас не втомлюватися допомагати нашим воїнам! Зараз їм особливо важко. Тому ми маємо гуртуватися і робити все можливе, аби допомогти їм зберегти власне життя та звільнити нашу землю від ворога!», – розповіла Катерина Марчук.

Андрій СМУСЬ