fbpx

У платіжках за електроенергію незабаром з’явиться нова інформація

Діліться інформацією з друзями:

Незабаром у платіжках українців за електроенергію з’явиться нова інформація. Електропостачальників зобов’язали в квитанціях на оплату вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.

Про це повідомила прес-служба НКРЕКП.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила постанову №924, якою розширила права споживачів електроенергії, у тому числі на інформацію.

Так, Регулятор зобов’язав електропостачальників додати до рахунків на оплату графу, в якій буде зазначена інформація про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.

У НКРЕКП зазначають, що рішення було ухвалено з метою забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією про нарахування за спожиту електричну енергію.

Для споживачів електроустановки, які мають невелику потужність до 0,1 кВт, спрощено відносини з електрозабезпечення, а саме, врегульовано організацію комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення засобів вимірювальної техніки (лічильників).

Також Регулятор спростив процедуру зміни електропостачальника. Тепер споживач може перейти до нового постачальника за три дні, тоді як раніше це займало до 21 дня.