fbpx

Зеленський позбавив довічної стипендії відомого фігуриста (Відео)

Діліться інформацією з друзями:

Глава держави позбавив довічної стипендії українського фігуриста, чемпіона XVI зимових Олімпійських ігор з фігурного катання на ковзанах та віцепрезидента Української федерації фігурного катання 53-річного Віктора Петренка через його виступи на території росії після початку повномасштабної війни.

Віцепрезидент федерації фігурного катання України 53-річний Віктор Петренко взяв участь у льодовому шоу Тетяни Навки, дружини прессекретаря путіна дмитра пєскова.

Навка, до речі, народилася в Дніпрі (олімпійська чемпіонка 2006 у танцях на льоду в парі з Романом Костомаровим.)

Олімпійський чемпіон з фігурного катання зіграв одну з ролей у льодовому шоу «Аленький цветочек». Шоу відбулося 8 липня у Сочі.

Менш ніж за два тижні до того Петренко отримав стипендію президента України як олімпійський чемпіон. Відповідний указ 28 червня підписав Володимир Зеленський. 

До повномасштабного вторгнення російської армії Петренко також брав участь участь у льодових шоу в рф. І був одним із регулярних членів акторського складу.

Його вчинок засудили Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання.

Крім цього, президія федерації виключила Віктора Петренка зі свого складу. 

 Віктор Васильович Петренко (27 червня 1969, Одеса) — український фігурист, олімпійський чемпіон-1992, бронзовий призер Олімпіади-1988 (чоловіче одиночне катання), триразовий чемпіон Європи (1990, 1991, 1994), чемпіон світу (1992).

Джерело сайт Волинь