fbpx

Для чого варити яйця з сірниками

Діліться інформацією з друзями:

Дивно, авжеж? От і здивували! Пропонуємо простий лайфхак при варінні яєць.

Способів зварити яйця і не дати їм тріснути безліч. Найтерплячіші з нас виймають їх із холодильника і вперто чекають, поки нагріються до кімнатної температури. Тут спрацьовує переконання, що тоді вони не тріснуть, коли будуть покладені в гарячу воду.

Є такі, хто вважає, що чайної ложки соди достатньо, аби зварити яйця ідеальними. Комусь допомагає упевненість, що оцет і є тією панацеєю, яка вбереже шкаралупу цілою, тож наливає до посудини одну столову ложку. Дехто надає перевагу солі. Варить у міцному соляному розчині. Експериментатори воліють після того, як вода з яйцями закипіла, перевести режим кипіння у спокійний стан, зменшуючи нагрівання до мінімуму.

Ми пропонуємо ще один оригінальний спосіб варіння яєць.

Проте пояснення цьому цікавому побутовому феномену наука ще не знайшла. Інтрига в тому, що під час варіння, щоб вміст яйця не вилився у воду, треба додати… сірники. Вистачить 3-5 штук або їх сірчаних головок (для цього просто переламати). Тепер ви точно можете стверджувати, що сірники на кухні потрібні не тільки для того, щоб запалити конфорку. Ще один цікавий факт: чи ви покладете до посудини сірники чи зубочистки – різниці немає. В обох випадках яйця збережуть цілісність шкаралупи і потішать вас своєю ідеальною формою.

Галина ГРИЦЮК