fbpx

Юні баскетболістки Рівненщини завоювали срібні нагороди ВЮБЛ-2005 (ОНОВЛЕНО)

Діліться інформацією з друзями:

Не змогли рівненські баскетболістки здобути чемпіонське звання у ВЮБЛ-2005, у вирішальному матчі поступившись вінничанкам – 78:83.

Власне, гра почалася за переваги рівнянок, які виграли і першу чверть, і  другу – на перерву команди пішли за рахунку 41:34 на нашу  користь.  А ось у третій десятихвилинці у грі збірної Рівненської області стався провал. Володіючи ігровою перевагою, підопічні Марії Онищук і Валерія Жартуна втратили «снайперські» навички. А ось у вінничанок навпаки – влучання за влучанням. На додачу, травмувалася і не змогли більше вийти на майданчик наш лідер Софія Кириченко. Третя чверть виявилася за гостями – 36:16, і основні події розгорілися в заключній чверті. На додачу всіх неприємностей, наприкінці третьої чверті п’ятий фол отримала наш капітан Євгенія Безкоровайна.

В останній десятихвилинці рівнянки спробували наздогнати суперниць, але було трішки запізно. Максимум, що вдалося – це зменшити відставання. Не допомогли влучання Олександри Тинщук, яка саме в останні хвилини забила свої десять пунктів з 18-ти загальних. Стільки ж очок в активі Євгенії Безкоровайної, 15 – Анастасії Шепелюк,  14 – Софії Кириченко, 9 – Ольги Павлюк, 4- Альбіни Бабейчик. А у вінничанок по 27 очок набрали Вікторія Богаченко та Вікторія Шошоя, 23 – Віолетта Остапчук.

Отож, вінницька МСДЮСШОР – чемпіон, збірна Рівненської області – другі, на третьому місці – «КСЛІ-Динамо», яке у грі за третє місце здолало «Переяслав».

Традиційно була визначена символічна пятірка кращих: Анна Ярош (Переяслав), Ірина Бугайова (Київ), Вікторія Шошоя (Вінниця),  Євгенія Безкоровайна та Софія Кириченко (Рівне). А найціннішим гравцем фіналу стала Віолетта Остапчук.

Нагороджували баскетболісток міський голова Олександр Третяк, начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій та президент обласної федерації баскетболу Олександр Процюк.

Рівненський міський голова Олександр Третяк під час урочистої нагороди зазначив:

– Я дуже пишаюся, що Рівне є насправді спортивним містом.. У нас є багато команд і це радує. Адже це і футбол, і баскетбол і волейбол, і інші види спорту. Це високий рівень спорту,  це хороша перспектива для молодих спортсменів, які залишатимуться у Рівному, розвиватимуться самі і розвиватимуть наше місто. Працюватимуть на нього.
Міська влада буде все робити, щоб створити максимально комфортні умови для юних спортсменів, щоб вони брали участь у різних  змаганнях, здобували золото і тим самим прославляючи наше місто Рівне.

Микола ПІКУЛА