fbpx

Весняна частина чемпіонату для “Вересу” розпочалася невдалим стартом

Діліться інформацією з друзями:

 У Рівному стартувала весняна частина чемпіонату країни з футболу. І першим суперником «Вереса» був одеський «Чорноморець», який перебував у зоні вильоту з Прем’єр-ліги.

Однак суботня гра показала, що у міжсезоння одесити провели вдалу селекційну та тренувальну роботу, тому команду було не впізнати.

Натомість головний тренер рівнян Юрій Вірт був вимушений експериментували зі складом. Так, окрім чималих зимових кадрових втрат, гру через дискваліфікацію пропускали  ще й Семен Вовченко з Владиславом Шараєм.

Тим не менше, рівняни активніше розпочали матч. Але їхні атаки захлиналися на рубежі штрафного майданчика, адже одесити вибудували надійний захист. Натомість вже перша їхня атака стала результативною – на 13-ій хвилині легіонер «Чорноморця» Зігі Бадібанга скористався шикарною передачею у розріз захисників «Вереса», вибіг віч-на-віч з Богданом Когутом і влучно пробив у сітку воріт рівнян – 0:1.

«Верес» продовжував атакувати, але реальних загроз біля воріт Дмитра Непогодова не виникало. Так тривало до закінчення першого тайму.

Початок другого тайму знову був за рівнянами, які прагнули змінити хід зустрічі. червоно-чорними. І на 60-ій хвилині їм це вдалося, реалізувавши  стандартне положення.  Після штрафного удару у виконання Дмитра Кльоца головою пробивав Валерій Кучеров. І хоча Дмитро Непогодов зреагував і парирував цей удар, на добиванні першим виявився Олександр Маткобожик – 1:1!

На жаль, розвинути успіх «Верес» не зумів. Наставники команд, наче змовившись, на 73-ій хвилині провели ряд замін. Але якщо рівненські гравці Михайло Шестаков, Олександр Лебеденко та Андрій Блізніченко гру своєї команди навряд чи посилили, то Данило Алефіренко практично одразу відзначився результативним ударом – 1:2 на 76-ій хвилині. .

А вже у компенсований до основного час «відзначився» вже Андрій Блізніченко – він порушив правила у власному штрафному проти ветерана української  професіонального футболу Олександра Гладкого, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле. І визнаний голеадор впевнено реалізував пенальті – 1:3, зафіксувавши поразку «Вереса».

Нерадісний старт весняної частини чемпіонату видався для рівненського клубу. А через тиждень гра з полтавською «Ворсклою».

Головний тренер «Вереса» Юрій Вірт:

– Пропустили перший гол після прикрої індивідуальної помилки. Це дещо вибило з колії. Бо почали ми непогано. Не вистачало креативу, агресії, індивідуальних дій саме у штрафному майданчику суперника.
Другий тайм теж розпочали добре. Коли зрівняли рахунок – і уявити не міг, що гра завершиться поразкою – 1:3. Тим паче, вийшли свіжі футболісти, які мали посилити гру. Та замінами я загалом незадоволений.
Мусимо працювати далі. Розумію, що є і психологічний тягар – не можемо перемогти вдома. Це тисне на нас.
Але зараз приїдуть в гості ще сильніші суперники – «Ворскла», «Дніпро-1» і «Кривбас». 

Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук:

– навіть коли «Верес» зрівняв рахунок, я був спокійний, вірив у перемогу. Другий гол додав упевненості, а пенальті лише підтвердило успіх.

Читайте також: Межигір‘я Януковича передали у Фонд держмайна