fbpx

“Головний матч сезону у нас – в неділю” – Юрій Вірт

Діліться інформацією з друзями:

В чемпіонаті України з футболу завершився передостанній, 29-ий тур прем’єр-ліги. Рівненський «Верес» вдома приймав столичне «Динамо», але не зміг здобути принаймні один пункт.

Київська команда, яка формально виступала «господарем» матчу, свій сезон практично закінчила – їй гарантоване четверте місце та путівка у Лігу конференцій. А ось рівняни мають всі шанси потрапити у перехідні матчі…

«Динамо» переважало суперників у класі, хоча рівняни в деякі моменти діяли активно на половині киян. Ті ж, у свою чергу, не надто форсували події. Принаймні, до перерви гострих моментів біля воріт «Вереса» практично не було.

А свій гол «Динамо» забило на початку другого тайму. Олександр Караваєв красивим пасом вивів Еріка Раміреса на ударну позицію, той без зусиль обіграв оборонця і воротаря та відправив м’яча у порожні ворота.

«Верес» не надто знітився від такого перебігу подій, продовжував шукати щастя на половині суперника і мало що тне знайшов. Рівняни навіть заробили пенальті, проте його не забили. Удар Михайла Шестакова впевнено «забрав» у свої руки кіпер киян Георгій Бущан.

Натомість буквально  за хвилину Денис Гармаш подвоїв перевагу столичного клубу, а у компенсований час Назар Волошин довів рахунок до розгромного – 3:0 .

В останньому турі підопічні Юрій Вірта зустрінуться з «Інгульцем», який теж ризикує потрапити у перехідну групу. Для того, щоб уникнути перехідних матчів, “червоно-чорним” треба обігравати «Інгулець» та очікувати, що свій матч програє або «Рух», або «Металіст 1925».

Юрій Вірт у спілкуванні з журналістами зазначив:

«Сьогодні ми програли. Але, навіть якби ми перемогли сьогодні – все для нас буде вирішуватися у заключній грі з Інгульцем. Будемо готуватися до цього матчу. Звісно, якби не програли сьогодні – команда була б у кращому психологічному стані. Головний матч сезону у нас – в неділю».

А виконувач обов’язків головного тренера Динамо Олександр Шовковський найперше подякував нашим славним захисникам і захисницям, які боронять наші кордони та дозволяють проводити футбольні матчі.

Що стосується сьогоднішньої гри, то наставник киян, зокрема, сказав «У нас турнірних завдань вже немає. Але є обличчя, яке гравці ніколи не мають втрачати. Якщо подивитися на гру, то у середині другого тайму ми мали вести у рахунку щонайменше – 3:0 і спокійно доводити поєдинок до логічного завершення. Натомість на рівному місці заробили пенальті у свої ворота і після цього гра могла піти зовсім за іншим сценарієм».

Читайте також: В Україні можуть відновити відключення електрики: експерт назвав конкретні місяці