fbpx

“Верес” не здався без бою: як рівняни протистояли “Шахтарю”

Діліться інформацією з друзями:

У п’ятницю рівненські уболівальники з нетерпінням очікували надвечір’я – о п’ятій годині після полудня «Верес» на власному полі зустрічався з донецьким «Шахтарем». Щоправда, на трибунах глядачів було небагато – лише акціонери клубу. Проте фонову підтримку вони створювали неабияку.

Щоправда, гру підопічні Юрія Вірта розпочали вкрай обережно, не надто поспішаючи атакувати. У першому таймі рівняни не завдали жодного удару по воротах суперника і здобули право лише на один кутовий. Але Семен Вовченко трішечки не дотягнувся до м’яча, який перелетів за межі поля.

Однак і «Шахтар» не особливо то й атакував. Склалося враження, що гірники очікували зручного моменту. І на 35-й хвилині він трапився. донеччани відкрили рахунок. Олександр Зубков увірвався на правий край штрафного майданчика і з другої спроби влучно пробив у правий нижній кут – і вже 1:0. З таким рахунком команди й відправились відпочивати.

Клас донеччан дався взнаки

А всього через 44 секунди після старту другого тайму «Шахтар» заробив пенальті –  м’яч потрапив в руку Василя Курка. Щоправда, Данило Сікан не зумів переграти з 11-метрової позначки Богдана Когута.

Ця невдача не зупинила донеччан – вони й надалі створювали небезпечні моменти біля наших воріт. А ось «Верес», який цілком логічно віддав перевагу захисному варіанту гри, більше комбінував у центрі поля.

Юрій Вірт на 69-й хвилині провів потрійну заміну, випустивши Олександра Лебеденка, Миколу Гайдучика та Владислава Шарая. Свіжа «кров» одразу  дала результат. Андрій Блізніченко подав кутовий, Вовченко скинув м’яч під удар Шарая і той  потужно вистрілив здалека – без шансів для Анатолія Трубіна –  1:1!

Ігор Йовічевіч одразу ж випустив на поле забивного Кевіна Келсі, який тут же змарнував свій шанс відзначитися. А «Верес» продовжував атакувати, намагаючись забити переможний гол.

Втім, клас донеччан дався взнаки на 83-й хвилині. Ветеран «гірників» Ракіцький з лівого флангу виконав подачу, а вільний Микола Матвієнка точним ударом головою знову вивів донеччан вперед – 2:1!

Наприкінці гри на поле вийшов уродженець Рівненщини Андрія Тотовицького, небезпечний удар якого Когут зумів парирувати. Та «Верес» від поразки не врятувався – фінальний свисток зафіксував перемогу лідера чемпіонату.

Читайте також: Афіша Рівне: куди піти у вихідні, події у Рівному