fbpx

Українська лижниця фінішувала на Олімпійських іграх-2022 попри закривавлене обличчя

Діліться інформацією з друзями:

Що сталося з українською лижницею Вікторією Олех, яка фінішувала на Олімпійських іграх-2022 із закривавленим обличчям.

У перший день змагань з лижних перегонів на Олімпійських іграх-2022 у Пекіні українські спортсменки фінішували поза топ-50 у скіатлоні. При цьому одна з них дійшла фінішу з окривавленим обличчям, повідомляє Суспільне

Українська лижниця Вікторія Олех уперше виступала на Олімпійських іграх і у своїй дебютній гонці посіла 60-те – третє з кінця – місце серед тих, хто фінішували. Вона відстала від переможниці, норвежки Терези Йохауг, на понад 10 хвилин. Краще за неї серед українок виступила лише Марина Анцибор, яка стала 56-ю.

Пізніше виявилося, що вже на першому колі в Олех пішла кров носом і решту дистанції – понад 12 км – вона долала з кров’ю на обличчі.

Головний тренер з лижних гонок Олександр Пуцко у коментарі Національному комітету України розповів, що пропонував лижниці достроково завершити гонку, проте вона відмовилася.

“Сьогодні Вікторія боролася сама з собою, – сказав Пуцко. – На першому колі побачив, що в неї пішла носом кров, що дуже мене налякало. Порадив зійти з дистанції, та вона не зупинилась – продовжила боротьбу й дійшла до кінця”.