fbpx

Українська прем’єр-ліга: Рівняни починають сезон з поразки

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 2 хвилини

Номінально домашньою грою, але у Житомирі,  рівненський «Верес» стартував у новому сезоні української прем’єр-ліги. На прохання «Полісся» гра проходила на центральному стадіоні сусіднього обласного центру, адже  тамтешня команда вперше вийшла до елітного дивізіону українського футболу.

Можливо, такий подарунок супернику навряд чи варто було робити. А так жест доброї волі зі сторони нашого менеджменту у сторону «Полісся» обернувся проти нашої команди.

І справа не лише у швидкому голі – на другій хвилині відзначився легіонер житомирян Бені Макуана. Реальні господарі, підтримувані численними вболівальниками та спонсорами, прагнули показати їм свою найкращу гру (хоча гра ніби проходила без глядачів).

Рівняни спробували налагодити контратакувальні дії, однак їх атаки захлиналися перед штрафним майданчиком суперника.

А перед перервою житомиряни прогнозовано подвоїли перевагу. В’ячеслв Танковський виконав подачу зліва, а Пилип Будківський на дальній стійці переграв Василя Курка і влучно пробив головою.

У перерві наставник «Вереса» замінив інертного Миколу Гайдучика на іншого нападника,  Максима Марусича. Той дещо активізував атакувальні дії рівнян, однак шанс відіграти один гол рівняни отримали на 57-ій хвилині. Після класної контратаки рівнян житомирянин Андрій Гітченко підштовхув Владислава Шарая, скоріше всього, у їхньому штрафному майданчику! Але після перегляду системи VAR арбітр Ігор Пасхал вирішив не призначати пенальті, а обмежився штрафним ударом і вилученням гравця «Полісся» за фол останньої надії.

У більшості «Верес» створив один стовідсотковий момент. Воротар «Полісся» Денис Бойко зумів парирувати удар Василя, а Максим Марусич на добиванні влучив у стійку.

А згодом і рівняни залишилися у меншості. Ігор Пасхал вирішив, що Денис Балан симулював після контакту з гравцем суперника у їхньому штрафному майданчику і його друге попередження автоматично перейшло у вилучення.

На 89-й хвилині сигнал повітряної тривоги перервав гру, яка продовжилася за півгодини. Однак майже вісім хвилин гри нічого вже кардинально не змінили. Отож, «Верес» поступається – 0:2.

Другого серпня «Верес» приймає донецький «Шахтар».

Читайте також: ЄС ввів додаткові санкції проти російських пропагандистів