fbpx
Стіл з портретами загиблих Героїв і нагородами.

У Рівному пройшов Відкритий чемпіонат з кікбоксингу WAKO пам’яті Янголів спорту

Діліться інформацією з друзями:

З 19 по 20 квітня на базі Академії бойових мистецтв «Легіон» відбулись змагання пам’яті загиблих Воїнів-спротсменів “Янголи спорту”.

Традиційно перед початком чемпіонату учасники вшанували загиблих побратимів хвилиною мовчання, стоячи на колінах та вручили пам’ятні знаки присутнім на заході рідним полеглих Героїв.

Вшанування пам'яті загиблих.

Головна ідея змагань – увіковічнення памʼяті спортсменів, котрі загинули в боротьбі з російським окупантом. Вона належить Спортивному Комітету України та має різні формати проведення: фотовиставка історій, яка вже була проведена у Рівному за підтримки очільника громади Віктора Шакирзяна та Громадської організації “Рівне Разом” та формат Відкритого чемпіонату-реквієму.

Відкриття змагань.

“Наша громадська організація, також чимало місцевих підприємців, бізнесменів завжди намагаємось підтримувати такі важливі не лише для нашого міста, а й всієї України змагання, адже під час їх проведення ми вшановуємо мужніх воїнів, які змалку виховували у собі кращі чоловічі та бійцівські якості і є гідним прикладом для наслідування сучасній молоді та усім тим юнакам і дівчатам, які займаються сьогодні спортом та пропагують здоровий спосіб життя”, – розповіла голова ГО “Рівне Разом” Світлана Марчук.

Цьогорічний чемпіонат пройшов комбінованим методом: рингові дисципліни в Рівному на базі академії бойових мистецтв «Легіон» за підтримки управління у справах молоді та спорту громади, а татамі-дисципліни проходили у Здолбунові. В такий спосіб організатори продемонстрували вболівальникам – кікбоксинг розвивається та масштабується в межах усієї області. Загалом у чемпіонаті-реквіємі взяло участь близько 300 учасників з Тернополя, Хмельниччини та представники з понад 10-ти бійцівських клубів Рівненщини. На відкриття змагань запросили родини полеглих Героїв.

«І це є одна із головних візій проведення турніру – розділити печаль втрати з родинами та прищепити розуміння молодому поколінню, що вони мають змогу робити свої звичні спортивні чи щоденні справи завдяки хлопцям та дівчатам, котрі загинули у цій війні – нашим Янголам Спорту. Подяка усім, хто долучився до змагань, особливо Почесному Президенту Рівненської федерації кікбоксингу WAKO Роману Курису, Ірині Орел, як головному представнику оргкомітету, котра впоралась на відмінно», – розповів нам по відеозв‘язку голова Рівненської федерації з кікбоксингу WAKO Роман КРОЛЬ, який, як відомо, з перших днів повномасштабного вторгнення перебуває в лавах ЗСУ, втім, в міру можливості, ретельно стежить за перебігом змагань та їх організацією.

Серед виступаючих в ринзі були атлети, для яких змагання такого рівня – звичайна бойова практика в рамках підготовки до Кубку Світу в Будапешті, що відбудеться вже влітку цього року. Туди готуються вихованці Старших тренерів області Ігоря Гуцалюка, Івана Нечипорука, а також Заслужених тренерів Ростислава Саєнка та Олега Германа, молодого та енергійного Олексія Пашкова. Тож побажаємо їм також успішної підготовки! Змагання пройшло без травм. Учасники подякували Збройним силам, батькам атлетів за довіру та участь у потужному спортивному заході!

Нагороди і подяки.

Читайте також: На керівних посадах Рівненської АЕС – старшокласники