fbpx

Рівненські баскетболістки здобули домашні перемоги

Діліться інформацією з друзями:

Протягом двох днів у Рівному проходили поєдинки чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд, у яких рівненські команди – БК «Рівне» – ОШВСМ та «Збірна Рівненської області — ОСДЮСШОР» приймали своїх суперниць з Вінниці – «Вінницькі блискавки» та «МСДЮСШОР – Блискавки».

Старожил Жіночої ліги,  БК «Рівне»-ОШВСМ, небезпідставно вважався фаворитом змагань. І хоча у міжсезоння команда зазнала чимало кадрових проблем (за кордоном грають Вікторія Шматова, Ярослава Іванюк, Христина Кулеша, Тетяна Гаврильчик), але підопічні Валерія Жартуна підтвердили прогнози.

У суботу вони екзаменували вихованців «МСДЮСШОР-Блискавки» і впевнено перемогли – 107:46. У рівнянок, які домінували всі 40 хвилин ігрового часу, найкращою стала Анастасія Кучерьонок, яка до 30 очок додала 7 перехоплень, 5 передач та 3 підбирання (рейтинг ефективності 36). Трохи менше – 26 очок – до свого активу записала Олена Таргонська, яка відновила виступи за рівненську команду після кількох років перерви. Софія Кириченко набрала 17 очок, а  дебютантка дорослих змагань, юна Вікторія Максимчук – дев’ять пунктів та зробила 6 підбирань. У суперниць найрезультативнішою стала Лариса Іосипчук (відома рівненським прихильникам баскетболу за дівочим прізвищем Стаднік, під яким вона грала і за БК «Рівне») – 12.

Наступний поєдинок виявився значно напруженішим. Молода команда ОСДЮСШОР спробувала дати бій досвідченішим «блискавкам» з Вінниці, і на початку третьої чверті навіть лідирувала – 53:49. Проте досвід гостей виявився вирішальним. Та ще й за неповних три хвилини до закінчення ігрового часу прозвучала сирена ненависної повітряної тривоги. Після годинного перебування у сховищі команди знову вийшли на майданчик. Попри всі спроби рівнянок відігратися, їм це не вдалося. Отож, 66:70 – поразка команди В’ячеслава Ковалевського, в якій найбільш результативно зіграли Дарина Степанюк (15 очок), Софія Вахнюк (14) і Ірина Мислінчук (11 + 14 підбирань).

Наступного дня обидві рівненські команди здобули перемоги. БК «Рівне-ОШВСМ» потужно зіграв з «Вінницькими Блискавками» – 83:49. Ефективно діяла капітан команди Людмила Спиридонова – 15 очок і 16 підбирань. В активі Олени Таргонської – 18 очок, Анастасії Кучерьонок – 17, Ольги Павлюк – 11.

Завершував рівненський тур поєдинок «молодших» команд, у якому «РО-ОСДЮСШОР» здобув більш ніж упевнену перемогу – 101:45. У переможниць одразу п’ятеро гравчинь набрали 10 і більше очок, а найрезультативнішою стала Дарина Степанюк – 20 очок. Марія Остапчук зробила «дабл-дабл» – 19 очок і 11 підбирань. В активі Софії Вахнюк 18 очок, Софії Корнійчук – 17, Ірини Мислінчук – 11. У суперниць знову найефективніше діяла Лариса Іосипчук – 12 очок і 14 підбирань.

Після трьох матчів БК «Рівне-ОШВСМ» має три перемоги, а «РО-ОСДЮСШОР» – одну. Але чемпіонат лише стартував. Наступні поєдинки підопічні Вячеслава Ковалевського зіграють у середині листопада в Івано-Франківську, де гратимуть з господарками, а також з одеським «Інтерхімом» та львівським КІВСом. Команда ж Валерія Жартуна гратиме аж у грудні.