fbpx

Оголошено героїв спортивного року Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

«Герої спортивного року» — щорічна нагорода, організована Національним олімпійським комітетом України і Міністерством молоді та спорту України, яка присуджується спортсменам та тренерам за внесок у розвиток вітчизняного спорту.

На Рівненщині урочиста церемонія «Герої спортивного року» відбувається вже  дванадцятий рік поспіль. Її організатори — відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області та управління у справах молоді та спорту  Рівненської облдержадміністрації.

 В цьогорічних урочистостях з нагоди відзначення лауреатів спортивного року взяли участь: голова Рівненської обласної військової адміністрації, член НОК України Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін, заступник голови облдержадміністрації Сергій Гемберг, начальник управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський та директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук.

За підсумками спортивного сезону 2022 року таємним голосуванням визначено найкращих спортсменів, тренерів, фахівців у сфері фізичної культури та спорту в 13 номінаціях.

Перша номінація «Найкращий спортсмен року».

Кращим визнано Володимира КУШНІРА – майстра спорту України міжнародного класу з фристайлу, який у загальному заліку Кубку Європи з фристайлу зайняв І місце.

Наступна номінація «Найкраща спортсменка року».

В цій номінації визнано кращою спортсменкою року Олену ЦИГАНКОВУ – майстра спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, 3 місце на чемпіонаті Європи серед молоді, 5 місце у чемпіонаті світу серед молоді.

Третя номінація «Найкращий тренер року».

Більшістю голосів комісії прийнято рішення кращим тренером року визнати Леоніда КАМЛОЧУКА – заслуженого тренера України, тренера Олени Циганкової.

Номінація «Найкраща команда року».

В цій номінації другий рік поспіль переможцем стає чоловіча команда рівненського народного клубу «Верес».

Номінація «Сенсація року»

В ній відзначаються спортсмени, що вперше вибороли призові місця на міжнародних змаганнях.

В цьому році перемогла Ольга МАШАНЄНКОВА – майстер спорту України з легкої атлетики, яка виборола перше місце на Європейському юнацькому Олімпійському фестивалі.

Номінація «Найкращий спортивний організатор».

В цій номінації перевагу віддали Петру НАГОРНОМУ – віце-президенту громадської спілки «Асоціація спортивної боротьби Рівненської області».

У номінації «Сильні духом»

В ній традиційно відзначають представників паралімпійського руху, вихованців регіонального центру «Інваспорт». В цьому році кращою визнано Юлію ІВАНИЦЬКУ – Заслуженого майстра спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, срібну призерку чемпіонату Європи, бронзову призерку чемпіонату світу.

У номінації «Спортивна слава Рівненщини»

визнано переможцем Леоніда КАМЛОЧУКА – майстра спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, директора КЗ «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради.

У номінації «Разом із олімпійцями»

кращим визнано Святослава СЕМИКРАСА – заслуженого майстра спорту України  з сумо, бронзового призера Всесвітніх ігор з сумо, друге місце на Кубку Європи та третє місце на чемпіонаті Європи з сумо.

У номінації «Меценат спортивного року»

переможцем визнано Івана НАДЕЇНА – голову наглядової ради ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес».

У номінації «Народний вибір»

перемогла Аліна МАРТИНЮК – майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, бронзова призерка Всесвітніх ігор.

У номінації «Чесна гра»

переможцем визнано чоловічу команду баскетбольного клубу «Рівне», яка виборола друге місце у чемпіонаті України з баскетболу.

У номінації «Об’єктивність та компетентність»

переможцем визнано спортивного журналіста телекомпанії ITV Media Group Вадима МОРОЗА.

Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради протягом року співпрацює з великою кількістю волонтерів. Вони не лише допомагають у проведенні спортивних заходів, а й власною активною життєвою позицією пропагують здоровий спосіб життя, активне дозвілля, залучають краян і самі організовують цікаві заходи, що розраховані на найрізноманітнішу аудиторію.

Щоб  віддячити цим людям і звернути увагу спільноти на їхню добровільну допомогу, декілька років поспіль на Рівненщині проводиться конкурс «Кращий волонтер «Спорту для всіх».

Цьогоріч, традиційно, з нагоди Міжнародного дня волонтера, було визначено переможців конкурсу в наступних номінаціях:

«Організатор»Олександр САМСОНЮК, голова відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація бадмінтону України» у Рівненській області.

«Учасник»Софія КУШНІР, майстер спорту України з боротьби вільної та сумо, студентка ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука».

«Активність»Світлана СТАНКО, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, тренер-викладач комунального закладу «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю» Рівненської обласної ради.

 «Дебют»Любов СЄДЛОВА, лаборант кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту Рівненського державного гуманітарного університету.

Читайте також: Дев’ять сучасних «швидких» поповнили автопарк екстренки Рівненщини