fbpx

На Олімпіаді-2024 не буде представлений спорт в якому українці завоювали дві медалі

Діліться інформацією з друзями:

Карате не буде представлений на Олімпійських іграх-2024 у Парижі

Про це повідомляє офіційний сайт Олімпіади-2024.

Організаційний комітет Олімпійських ігор у Парижі опублікував список видів спорту, які будуть представлені на турнірі.У списку не знайшлось місця для карате.

Окрім карате, у програмі Ігор-2024 відсутні бейсбол та софтбол.

Зате з’явиться інший нові види спорту:

“Париж -2024” скористався можливістю, наданою МОК в Олімпійській програмі -2020, щоб запропонувати додаткові види спорту для покращення своєї програми та загальної концепції. МОК прагне встановити новий стандарт для інклюзивних, збалансованих за статтю ігор, орієнтованих на молодь. “Париж -2024” подав свою пропозицію до МОК щодо інтеграції чотирьох нових видів спорту, які тісно пов’язані з молоддю та винагороджують творчість та спортивні досягнення. Ці види спорту – брейкінг, спортивне сходження, скейтбординг, серфінг. Усі чотири легко підходять, і учасники утворюють спільноти, які дуже активні у соціальних мережах. Протягом наступних п’яти років включення цих подій до Олімпійських ігор допоможе надихнути мільйони дітей займатися спортом. – йдеться в повідомленні оргкомітету.

Цього року карате дебютувало на Олімпіаді в Токіо. Українці вдало виступили у цій дисципліні та завоювали 2 нагороди. Анжеліка Терлюга виборола срібло, а Станіслав Горуна – бронзу.

Олімпіада в Парижі повинна пройти з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

  • Нагадаємо, 5 серпня українська каратистка Анжеліка Терлюга здобула срібну медаль у ваговій категорії до 55 кг на Олімпіаді-2020.
  • 6 серпня українець Станіслав Горуна виграв бронзову медаль турніру серед чоловіків вагової категорії до 75 кг.

Джерело сайт Еспресо