fbpx

БК «Рівне» підписав меморандум з іспанською “Валенсією”

Діліться інформацією з друзями:

Днями сталася історична для українського та рівненського баскетболу подія –  БК «Рівне» підписав меморандум про співпрацю з одним із європейських грандів – однойменним клубом з Валенсії. Президент рівненського клубу Сергій Ліщук, який свого часу захищав кольори «Валенсії», повернувся з Іспанії та розповів журналістам про деталі майбутньої співпраці.

Зокрема, меморандум охоплює такі напрями, як організаційні та юридичні питання, надбання спортивної науки, технології та інфраструктури професійного баскетболу. Також йдеться про співпрацю у сфері спортивної медицини, організації спортивних змагань з баскетболу. Клуби разом підтримуватимуть молодих баскетболістів, допомагати один одному в підготовці спортивних спеціалістів і менеджерів з баскетболу.

Як зазначив Сергій Ліщук, уже влітку 2020 року буде проведений перший спільний баскетбольний табір. В іспанському клубі наступного літа заплановано три табори. Перший – ознайомчий, де буде приділятися більше уваги не баскетболу, а соціальним програмам, веселощам та відпочинку. Бругий – присвячений техніці кидка, де діти працюватимуть лише над цим елементом баскетболу. І третій – з технічної підготовки, в ході якої акцентуватиметься увага суто на техніці гри.

– Ідея підписання меморандуму виникла давно, – зазначає Сергій Ліщук. – Коли ми були на стадії засновування рівненського клубу, орієнтувалися саме на валенський досвід менеджменту та реалізації соціальних програм. До підписання це було так – десь щось побачив, підслухав і взяв для себе. Тобто, це було не системно. Ми з керівництвом нашого клубу вирішили, що настав час все узагальнити, систематизувати та домовитися із «Валенсією» про співрацю. Коли я звернувся із пропозицією до керівництва іспанського клубу, вони одразу ж зацікавилися. Адже для «Валенсії» це можливість співпрацювати з клубом з іншої країни. Для нас же це нееоціненний досвід для бачення того, як правильно має розвиватися та функціонувати баскетбольний клуб.

Микола ПІКУЛА (молодший)