Популярний десерт до Дня Святого Валентина — Панакота. Як його приготувати читайте далі.
14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина, одним із атрибутів якого є романтична вечеря. Святковий стіл не обійдеться без десерту, і один з найпопулярніших варіантів на День святого Валентина – ніжна панакота з білими та червоними прошарками. Як приготувати це смачне і красиве блюдо.
Інгредієнти: для білого прошарку – вершки 20% (350 мл), цукор (100 г), ваніль (за бажанням), желатин (15 г). Для червоного прошарку – цукор (70 г), свіжа або заморожена малина (150 г), желатин (15 г).
Приготування:
У невелику каструлю виливаємо в вершки та додаємо цукор. Його кількість можна регулювати з урахуванням особистих смакових уподобань. Ставимо каструлю на плиту і прогріваємо вміст на повільному вогні. Довести майже до кипіння, але не кип’ятити. Чекаємо, поки вершкова суміш охолоне до 60 °C, потім додаємо желатин і ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Перший шар розлийте в прозорі склянки або баночки для крему і зберігайте в холодильнику.
Якщо у вас заморожена малина, то її потрібно заздалегідь дістати з холодильника, а потім злити зайву вологу.
Для червоного малинового шару візьміть ягоди, складіть їх у каструлю і засипте цукром. Ставимо на вогонь і помішуємо, поки цукор не розчиниться. Охолодити до 60 °C, потім додати желатин і збити блендером. Дайте суміші трохи охолонути, а потім розлийте по склянках і знову охолодіть, щоб десерт повністю застиг. За бажанням можна прикрасити зверху малиною або будь-якими іншими ягодами на ваш смак.
Апетитний десерт з малиною на День Святого Валентина готовий. Насолоджуйтеся смаком.
Читайте також: Майстриня з Донеччини виготовляє в Рівному іграшки Перемоги
- На Дубенщині провели в останню дорогу полеглого ЗахисникаУ Смизькій громаді на Дубенщині попрощалися з Захисником Богданом Гнатюком. Богдан Гнатюк народився 25 серпня 2000 року. Уродженець села Онишківці Смизької громади.