При запіканні в духовці сирники будуть кориснішими в порівнянні з обсмажуванням на пательні, а манка в рецепті робить їх неймовірно пишними.
Рецептом смачних та пухких сирників поділилася кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.
Складники:
- кисломолочний сир – 1 кг;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 100 г;
- борошно – 150 г;
- манка – 70 г;
- лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
- ванільний цукор – 1 пакет.
Метод приготування
- Викладіть сир у глибоку місткість, додайте цукор, ванільний цукор, і розітріть суміш ложкою, щоб було менше грудочок.
- Додайте до сиру яйця і манку, та знову все ретельно перемішайте. Якщо маса вийшла занадто твердою, можна додати ще одне яйце або дві ложки сметани.
- Додайте лимонну цедру та борошно, ретельно перемішайте. Також можна додавати наповнювачі на ваш смак – сухофрукти, родзинки. Консистенція сирної маси не повинна бути занадто густою, але повинна триматися купи.
- Викладіть сирну масу в силіконові, паперові або металеві формочки. Випікати при температурі 170-180 градусів приблизно 40 хвилин, залежно від товщини тіста.

Сирники за цим рецептом виходять пишними, і їх можна споживати як теплими, так холодними.
Читайте також: Ліки під руками й під ногами

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
