fbpx

Малосольні огірки всього за 15 хвилин

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 3 хвилини

Малосольні огірки можна приготувати за 15 хвилин або за декілька годин.

Якщо вам до вподоби малосольні хрумкі огірочки, то неодмінно приготуйте їх за цими рецептами. Вам знадобиться лише 15-30 хвилин часу та зовсім небагато інгредієнтів – сіль, вода, часник і кріп. А огірки за цими рецептами виходять неймовірно смачними та запашними.

Дуже важливо для соління вірно вибрати огірочки. Найкращими будуть домашні. Огірки повинні бути молодими, середнього розміру та свіжими. Прив’ялий огірок не хрумтітиме, тому варто вибирати уважно. Перед приготуванням огірки потрібно замочити в холодній воді на годину.

Прянощі. Для малосольних огірків треба брати кам’яну сіль, морська та йодована не підходять для соління. Щоб огірки набули неймовірного смаку, можна використовувати різноманітне листя та перець, обов’язково додавати часник. Це може бути листя вишні, смородини, лаврове листя, листя хрону, суцвіття кропу, перець-горошок.

Ємність. Огірки засолюють у банках, каструлях та навіть харчових пакетах. Найзручніше використовувати банки – їх можна ставити до холодильника чи погреба, вони не займають багато місця.

Малосольні огірки за 15 хвилин

Список складників:

  • 8 огірків середнього розміру;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • петрушка та кріп.

Добре помийте огірки, обріжте верхівки та розріжте кожен на 2 частини. Покладіть розрізані огірки до миски чи каструлі та добре перемішайте. Щойно виділиться сік, злийте його, додайте подрібнений часник та зелень і знову перемішайте. Дайте настоятися в холодильнику 10 хвилин – і можна подавати на стіл.

Малосольні огірки за одну ніч

Для приготування таких огірків знадобиться:

  • 2 кг огірків середнього розміру;
  • 7 зубчиків часнику;
  • 50 г кропу;
  • 2,5 ст. л солі;
  • 1,5 л води.

Добре миємо огірки, якщо вони прив’яли, можна замочити в холодній воді на 1 годину, тоді овочі будуть хрусткими. Відрізаємо хвостики. На дно чистої банки викладаємо зонтик кропу, подрібнений часник, складаємо щільно огірки. Зверху кладемо кріп, що залишився, засипаємо сіллю та заливаємо кип’ятком. Банку накриваємо кришкою і залишаємо, поки охолоне маринад. На ніч банку з огірками треба поставити до холодильника. А зранку ваші смачні та хрусткі огірочки можна буде їсти.

Малосольні огірки на мінералці за одну добу

Інгредієнти:

  • 13-15 маленьких огірків;
  • 1 л мінеральної води;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л солі;
  • кріп.

Потрібно помити огірки в холодній воді, хвостики обрізати не варто. Перекласти до банки, зверху покласти часник і кріп. Засипати сіль та залити мінеральною водою. Потім закрити банку харчовою плівкою та поставити до холодильника на одну добу. Через день смачні та хрусткі огірки можна буде подавати до столу.