Вишневий десерт для лінивих готується не дуже швидко, але дуже легко. А все тому, що рецепт може змінюватись в процесі готування. Все залежить від наявних продуктів і фантазії кулінара.



Саме для цього десерту в холодильнику знайшлись (а точніше приїхали з дачі) свіжі ягоди:
- малина
- смородина
- вишня
У вишні попередньо треба повиймати кісточки, у смородини почистити корінці, а малину просто промити.
1 столову ложку желатину заливаємо 1 стаканом молока і даємо час набухнути.
Тим часом 200 грамів сметани збиваємо з 1 стаканом цукру. Так як вишня досить кисла, то цукру не шкодуйте. Молоко з желатином нагріваємо на водяній бані, помішуємо до повного розчинення желатину. Можна додати ще трошки цукру. Тепер молоко з желатином додаємо в сметану.
Вишню викладаємо на дно салатника, заливаємо сметанною сумішшю і ставимо в холодильник. Ягід не шкодуйте. Рідина має їх покрити, але не так щоб вишні плавали.
Всю суміш не виливайте, залиште третину.
Коли десерт майже застигне висипайте на нього малину і смородину в хаотично-художньому порядку. Створіть свій ягідний дизайн і залийте тою третиною рідини, яку ви залишили. Буде гарно якщо ягоди не будуть тонути у сметані, а виглядати із неї.

Смак дуже літній. Кислинка від вишні перекривається солодкими вершками, смородина додає свою пікантність, а малина ніжний аромат. Десерт чудово освіжає і може замінити як сніданок, так і вечерю.
Смачного!
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.
