Вишневий десерт для ледарів

Підпишіться на 7dniv.rv.ua у Google News! Тільки актуальні новини!

Вишневий десерт для лінивих готується не дуже швидко, але дуже легко. А все тому, що рецепт може змінюватись в процесі готування. Все залежить від наявних продуктів і фантазії кулінара.

Щоб постійно бути в курсі новин підпишіться на наш Telegram

Саме для цього десерту в холодильнику знайшлись (а точніше приїхали з дачі) свіжі ягоди:

  • малина
  • смородина
  • вишня

 

У вишні попередньо треба повиймати кісточки, у смородини почистити корінці, а малину просто промити.

 

1 столову ложку желатину заливаємо 1 стаканом молока і даємо час набухнути.

Тим часом 200 грамів сметани збиваємо з 1 стаканом цукру. Так як вишня досить кисла, то цукру не шкодуйте.  Молоко з желатином нагріваємо на водяній бані, помішуємо до повного розчинення желатину. Можна додати ще трошки цукру. Тепер молоко з желатином додаємо в сметану. 

Вишню викладаємо на дно салатника, заливаємо сметанною сумішшю і ставимо в холодильник. Ягід не шкодуйте. Рідина має їх покрити, але не так щоб вишні плавали.

Всю суміш не виливайте, залиште третину.

Коли десерт майже застигне висипайте на нього малину і смородину в хаотично-художньому порядку. Створіть свій ягідний дизайн і залийте тою третиною рідини, яку ви залишили. Буде гарно якщо ягоди не будуть тонути у сметані, а виглядати із неї.

Смак дуже літній. Кислинка від вишні перекривається солодкими вершками, смородина додає свою пікантність, а малина ніжний аромат. Десерт чудово освіжає і може замінити як сніданок, так і вечерю.

Смачного!

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»

Діліться корисною інформацією з друзями: