fbpx

Журналісти з Рівного насолоджувалися карпатським повітрям

Діліться інформацією з друзями:

На початку серпня журналісти Рівного релаксували в Карпатських горах. Такий відпочинок для працівників ЗМІ організувала місія «Христос є відповідь».

Серед учасників були представники газети «7 днів», ВД «ОГО», газет «Рівне Вечірнє», «Рівне-Ракурс», та київської радіостанції «Радіо М». Також були запрошені дві сім’ї робітників поліції та діти-сироти.

Завдяки Тарасу Сень, відпочинок був організований на високому рівні. Доїзд з Рівного до Міжгір’я і назад – комфортабельним автобусом, смачне харчування та проживання в чудових умовах. Також дуже гарно організоване дозвілля дітей, яких було не мало в цій поїздці.  І особлива насолода від знайомства із справжніми Карпатським перлинам – водоспадом Шипіт та озером Синевір.

Незабутнє враження залишив карпатський холодний гейзер. У світі таких є лише два. Потужний струмінь виривається з надр землі раз на 3 години. Вода дуже холодна і неймовірно солена. Виявили це унікальне місце всього п’ять років тому. Тож і не дивно, що є чимало охочих на нього подивитися.  

Чарівні краєвиди відкриваються якщо піднятись на гору Гимба і відчути себе на вершині світу. Просто погуляти, посмакувати карпатськими чорницями, покататись на підьомнику.

Окремої уваги вартує реабілітаційний центр для ведмедів та бункер лінії Арпада. На території більше як 12 гектарів реабілітаційного центрі у національному парку «Синевір» створені умови для адаптації тварин, з якими жорстоко поводились. Видно, що деякі з них виступали раніше перед глядачами. Ведмедики ловлять кожен рух відвідувачів і деякі навіть повторюють. За тваринами цікаво спостерігати, вони поводяться досить природньо і викликають позитивні емоції.

Відкриттям можна назвати й унікальну історичну пам’ятку України – майже цілий кілометр підземних тунелів, створених свого часу угорцями для захисту від військ Радянської Армії. В першу чергу вражає якість будови, яка вже налічує понад 70 років. Не менш цікава історія про призначення тунелів та відновлення їх у 2012 році, якою поділилися екскурсоводи. Один із найцікавіших туристичних об’єктів у Закарпатті постав на місці сміттєзвалища – так місцеві жителі використовували приміщення бункеру.

За дні відпочинку вдалось почути і побачити багато цікавого і незабутнього. Деякі місця в Карпатах створені природою і схожі на картини знаних художників. Ними можна насолоджуватись вічно.

Дякуючи пастору церкви «Христос є відповідь» Тарасу Сеню та його помічникам відпочинок для дорослих та дітей був вдалим та змістовним.

Наталія Ягущина