fbpx

Тризуб із металобрухту створив одеський скульптор

Діліться інформацією з друзями:

Кореспонденти АрміяInform завітали в гості до одеського скульптора Кирила Максименко.

На дворі господаря вони побачили дуже незвичну композицію, яку протягом двох останніх місяців виготовляє майстер. Це металевий український тризуб заввишки понад чотири метри, а завширшки – понад два. Масивну залізну конструкцію чоловік зібрав із відпрацьованих автомобільних деталей: болтів, гайок, підшипників, шайб, ключів, молотків тощо.  Тильну та бічні частини композиції автор виконав із листового металу.

– Ідея створити Герб такого масштабу виникла в мене вже давно, ‒ розповів Кирило. – Зокрема, через власні патріотичні переконання. Вважаю, що це головний символ нашої держави, який має об’єднувати все суспільство. Артідея: наша країна, мов надійний механізм,  який налічує  десятки різних деталей, повинна бути міцною і злагодженою.  Намагаюся закінчити роботу якнайшвидше, щоб встигнути до ювілейної дати – 30-річчя Незалежності України.

Символічно, що всередині герба вирізьблено серце. За словами майстра, ця деталь у скульптурі є визначною, бо демонструє любов до Батьківщини, яку повинен відчувати кожен українець.

Варто зазначити, що це не перший виріб Кирила. Більш ніж за 10 років чоловік створив чимало різноманітних виробів та встиг завоювати популярність серед фахівців цієї галузі мистецтва. Наразі його роботи можна побачити на острові Кіпр, а також в Києві, а саме у парку імені Пушкіна.

Крім того Кирило Максименко  в листопаді 2020 року розрізав стару автівку, аби перетворити її на краба.

У грудні Кирило Максименко разом із Ярославом Войцеховським підпалили макет багатоповерхівки на схилах бульвару Жванецького. Таку ініціативу митці назвали рефлексією на масові незаконні забудови міста.

У січні цього року скульптор розпочав роботу над найбільшою в світі скульптури з монет. За словами Максименка, вона матиме форму “Уробороса” та сягатиме 6 метрів. Її створюють з монет номіналом 5 копійок, які вилучили з обігу.

Фото авторів
Віталій Бицак, Денис Бігун