fbpx

За неправдивий виклик “швидкої” до 10200 гривень штрафу?

Діліться інформацією з друзями:

Уряд хоче посилити відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, тому ініціює неправдивий виклик “швидкої” карати штрафом у розмірі до 10200 гривень.

Дана ініціатива має бути схвалена Парламентом. Тоді мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складе 510 грн, а максимальний — 8500 грн. Також значно підвищується адмінвідповідальність за завідомо неправдивий виклик поліції, “швидкої” чи аварійних служб. Він становитиме від 3400 до 10200 гривень.

При цьому запроваджується ще й кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками. 

Нагадаємо, що до цього штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб — від 34 до 170 гривень. Втім, такого “покарання”  було недостатньо, щоб мотивувати до виконання безпекових правил. 

У такий спосіб уряд планує підвищити рівень правової та громадянської свідомості посадових осіб і населення, зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю й здоров’ю людей.

Наразі Уряд опрацьовує питання щодо законодавчого врегулювання обов’язковості виділення коштів в державному та місцевих бюджетах на цільові заходи протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти, охорони здоров’я та інших.

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»