Вишневий соус до м’яса, який готується просто, а смакує неперевершено.
Літо – вишнева пора. З цієї ягоди можна приготувати безліч десертів і не тільки. Пропоную не солодку страву, а соус.
Продукти:
- вишня -200 грам
- сіль-1 чайна ложка
- цукор-1 столова ложка
- мускатний горіх мелений -5 грамм
- часник – 3-4 зубочка
- перець гострий
- перець духмяний
- кориця
- базилік сушений
- гвоздика- 3шт.
Відразу попереджую, що треба брати подвоєну, а то й потроєну норму. Щоб не витрачати час на повторне приготування.
Вишню миємо, ставимо на вогонь і проварюємо не більше 10 хвилин. Якщо кісточки попередньо видалили, то тепер вишню треба перебити блендером до однорідної маси. Якщо варили із кісточками, то спочатку перетріть на сито, а потім перебивайте блендером. У приварених ягід кісточки дуже легко відстануть.
В цю масу додаємо всі спеції, крім кориці. Часник давимо на часникодавку і також додаємо. Знову ставимо на маленький вогонь і варимо хвилин 15-20. В сому кінці додаємо корицю. Все.
Соус готовий. Розливаємо по баночках гарячим і чекаємо коли охолоне.
Я зберігаю цей соус у холодильнику. Хоча не раз чула, що і при кімнатній температурі він чудово себе почуває.
Цей соус має кисло-гострий смак і п’янкий аромат вишні. Яскравий колір дуже пасує до м’ясних страв і додає пікантності смаку.
Смачного!
Читайте також: З вишні рівняни готують і солодки і солоні страви