fbpx

Вперше на Рівненщині «Велодень» проходив у велопарку

Діліться інформацією з друзями:

«Велодень – всеукраїнська травнева акція, яка збирає разом тисячі велосипедистів. Позитивною тенденцією є те, що з року в рік їх кількість в Україні збільшується.

А карантин ще й суттєво цьому сприяв.

  • Велодень – щорічне свято, що проходить на Рівненщині з 2008 року. Сьогодні, в багатьох населених пунктах області об’єднуються велоспільноти для проведення різноманітних тематичних заходів, незалежно від віку, їх кваліфікації, стилю їзди та щоденного кілометражу, – розповідає директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук.

Цими вихідними, вперше на Рівненщині «Велодень» проходить у велопарку сімейного відпочинку «Ремельський», що в Олександрійській ТГ. Врахування карантинних вимог, гарне впорядковане місце, свіже лісове повітря, близькість до Рівного, підтримка місцевої громади – складові, які сприяли вибору місця проведення «Велодня»-2021 саме тут.

читайте також:

На учасників чекали справжні пригоди у велоорієнтуванні, де за допомогою схеми маршрутів , потрібно було знайти контрольні пункти та зробити відмітки. По завершенню, серед усіх, хто здолав цей квест, проводилась лотерея де розігрувались різноманітні спортивні призи.

Частина учасників прибули на захід сім’ями та колективами. Їм організатори запропонували взяти участь ще й у спортивних активностях. На мальовничих галявинах велопарку,  і дорослі і діти, могли випробувати свою  влучність у дартсі та фігурному водінні велосипеда. Беззаперечним лідером в обох конкурсах став Тарас Кузьмич. А серед дітей перемогу на велосмузі здобула Марія Кузьмич.

Справжнє свято, для всіх, в чиєму житті є місце велосипеду, організували: комунальний заклад  «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області та Олександрійської ТГ. Окрема подяка за співпрацю депутату  місцевої ради Миколі Гапончуку та Леоніду Ольховику, методисту КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» РОР за організацію велоорієнтування.