Волинську спаржу смакують в італійських ресторанах

Щоб постійно бути в курсі новин підпишіться на наш Telegram

19 років тому у невеличкому селі Новин  Володимир-Волинського району мешкало більше сотні людей, а тепер їх заледве набереться три десятки. Зате, як мало де в Україні, новинці тямлять у модному в Європі овочі.

 Зараз тут 20 дворів, але житлових — ​12. Сюди не ходить автобус. Магазин приїзний, медик буває раз на тиждень (ходить по хатах і питає, чи є скарги), а хліб тричі возять: у понеділок, середу, п’ятницю». Газу в селі нема, влада планувала його проведення на 2010 рік, але ідея заглохла, а виділений мільйон десь подівся. Зате поруч ліси…


На Рівненщині та Волині безкоштовно перевірятимуть слух

В Україні ростуть ціни на продовольчі товари


В цьому небагатолюдному селі фермер вирощує спаржу, яка зовсім не звична для місцевої кухні.

 Шанована в Європі, вона ще тільки пускає корінці в українську кухню. А от в італійські ресторани в Україні її замовляють залюбки. На сайті Устилузької об’єднаної громади, до якої входять і Новини, є фото з зображенням торгової марки «Спаржа Волині».

Детальніше читайте Волинь

Діліться корисною інформацією з друзями: