fbpx

Весняні турботи безробітних на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

У Сарненському навчальному відділенні кипить робота: тут тривають насичені заняття майбутніх кваліфікованих продавців продовольчих товарів та кравців. Навчання триватиме відповідно 5 та 9,2 місяця.

Як поділилася лаборант Оксана Горбенко, безробітні, направлені Сарненським районним центром зайнятості, здобувають професії у відмінних умовах. До послуг слухачів навчальні  мінімаркет та майстерня з виготовлення швейних виробів.

Наразі, майбутні продавці вивчають  товарознавство продовольчих товарів. Група знайомиться із поняттями про товар та товарознавство, вивчає класифікацію та асортимент продовольчих товарів, хімічний склад харчових продуктів, основні органічні та неорганічні речовини та їх види, харчову цінність, засвоєння та калорійність харчових продуктів, розглядає залежність харчової цінності від хімічного складу. Разом із викладачкою Тамарою Якобчук слухачі знайомляться із якістю продовольчих продуктів і її головними показниками, стандартизацією та сертифікацією товарів. Майбутні продавці вивчають штрихове кодування та маркування товарів. Група також розпочала вивчення інформаційних технологій. 

За словами майстра виробничого навчання Оксани Мороз, гарних успіхів досягли й майбутні кравці: відшили постільні та столові асортименти, навчились робити побудови викрійок спідниць, штанів, плечового виробу, рукавів, моделювати різні форми одягу. Слухачі пишаються відшитими власноруч спідницями, штанами, сукнями. Триває відповідальна робота з виготовлення халатів. На теоретичних заняттях слухачі вивчають технологію виготовлення одягу, основи конструювання одягу, матеріалознавство. Вони вдало поєднують знання із практичним досвідом.