fbpx

В яких регіонах стрімко погіршується ситуація з коронавірусом

Діліться інформацією з друзями:
Запорізька область перейшла до “червоної” карантинної зони. Найгірша ситуація спостерігається у Запоріжжі – деякі лікарні заповнені на 100%. 

Про це, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

“Ми йдемо по найгіршому “італійському сценарію” в обласному центрі. З киснем в нас все нормально, додаткові місця відкриємо. Питання – чи вистачить лікарів”, – сказав Старух.

“Італійський сценарій” розвитку епідемії – це коли зупинити спалах хвороби не вдається. Згідно з офіційними даними лабораторного центру МОЗ, за останню добу тільки в Запоріжжі було виявлено 622 випадки захворювання на коронавірус, 14 людей померло від ускладнень і лише 40 – одужали. 

“В Запоріжжі у нас три чверті ліжок заповнені, в деяких лікарнях – до 100%. Необхідно вводити додаткові жорсткі обмеження. Локдауни давали результати”, – додав голова області.

Сьогодні, 8 квітня, зранку відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, території отримали рекомендації щодо посилення обмежувальних заходів. Обласна влада нагадала керівникам територій про персональну відповідальність за епідемічну ситуацію на місцях.

Відсьогодні в Хмельницькій області тимчасово скасовано рух приміських поїздів.
Приміські поїзди, які проходять транзитом через регіон, посадку чи висадку пасажирів на території області не здійснюватимуть.
Нагадаємо, з 9 квітня у Хмельницькій області запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

В Україні за минулу добу, 7 квітня, зареєстрували 19 419 нових випадків COVID-19. 

 Не краща ситуація і у столиці. Багато київських лікарень переповнені, лікарі і медсестри дуже виснажені, а кількість нових заражень і смертей б’є рекорди.

У Києві стрімко погіршується ситуація з коронавірусом COVID-19. Хворих готуються приймати в пологових будинках, дитячих лікарнях і протитуберкульозному диспансері, повідомляє Міністерство охорони здоров’я в четвер, 8 квітня.

“Напевно, це найгірший спалах, який можемо спостерігати в більшості регіонів з початку пандемії”, – йдеться в повідомленні.

Джерела: https://ua.korrespondent.net/city/kiev/4345987-u-kyievi-COVID-patsiientiv-likuvatymut-u-polohovykh-budynkakh-i-dytiachykh-likarniakh

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3223780-zaporizza-jde-do-najgirsogo-italijskogo-scenariu-deaki-likarni-zapovneni-na-100-oda.html