fbpx

Укрпошта вводить в обіг марку «Відзнака Залізного хреста»

Діліться інформацією з друзями:

До 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років Укрпошта вводить в обіг марку «Відзнака Залізного хреста»

18 серпня 2020 року національний поштовий оператор вводить в обіг нову художню поштову марку «Відзнака Залізного хреста», присвячену 100-річчю подій Української революції 1917–1921 років та заснування державних нагород Української Народної Республіки. Відзнака Залізного хреста – це перша з реалізованих нагород УНР, яка була призначена для нагородження за похід і бої з 6 грудня 1919 року по 6 травня 1920 року.

«Укрпошта проводить постійну роботу з популяризації історії нашої держави. Адже марки – це не лише про оплату послуг поштового зв’язку, марки – це звернення до уроків історії, спроба краще розібратись у нашому минулому. Марки – це також потужний метод комунікації. Де ще ви зустрінете мільйони екземплярів художньо-інформаційних матеріалів, які розповсюджуються по всій території України, навіть у найвіддаленіших її куточках? Лише у 2019 році Укрпошта випустила 88 сюжетів художніх поштових марок загальним тиражем майже 5 мільйонів примірників. Вдячні нашим партнерам за цікаві ініціативи та ефективну співпрацю у випуску поштових марок України», − зазначив Олександр Перцовський, перший заступник генерального директора Укрпошти.

Поштова марка «Відзнака Залізного хреста» випущена тиражем 130 тис. примірників. Номінальна вартість – 11 грн і відповідає тарифу на пересилання простого пріоритетного листа вагою до 50 г у межах України. Відсьогодні поштова марка вважається дійсною для оплати послуг поштового зв’язку на всій території України.


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»