fbpx
Українці розчулили працівників видавництва Vivat

Українці розчулили працівників видавництва Vivat

Діліться інформацією з друзями:

Українці розчулили своєю підтримкою працівників харківського видавництва Vivat.

Видавництво Vivat тимчасово призупинив відправлення книжок зі складу. Їх відновлять після завершення слідчих і рятувальних дій у друкарні “Фактор-друк”. Вона сильно постраждала внаслідок обстрілу росіянами Харкова 23 травня.

Про це журналістам розповіла генеральна директорка Vivat Юлія Орлова. За її словами 7 людей загинуло та 22 постраждало працівників друкарні.

“Це були люди, які в умовах щоденних обстрілів Харкова приїздили на роботу. Щоб ми всі згодом могли тримати у руках книжкові новинки для дорослих і дітей”, — додає Орлова.

Керівник слідчого відділу поліції Сергій Болвінов раніше повідомляв, що за допомогою ДНК-експертизи вдалося встановили особи всіх загиблих. Президент України зазначав, що у друкарні згоріло 50 000 книг.

“Фактор-друк” це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, тому тут друкуються майже всі українські видавництва. За словами власника друкарні Сергія Політучого, це руйнування вплине на всю книговидавничу галузь України, оскільки сукупна потужність усіх типографій зменшиться на 30-40%.

Одразу ж письменники та інші видавництва й книгарні в соцмережах також почали постити посилання на сайт самого Vivat та закликають купувати книжки, щоб підтримати.

“Ми всі розчулені і зворушені такою хвилею підтримки команди типографії «Фактор-друк» і видавництва Vivat від читачів, авторів, партнерів, журналістів — як в Україні, так і за її межами”, — написала Орлова у соцмережах.

“Поширюйте і розповідайте про цю трагедію в Україні й закордоном; про те, як ворог нищить українську книгу та культуру, намагається зупинити розвиток нашої нації. Зараз важлива підтримка усього світу”

Компанія “Фактор” відкрила збір коштів, які спрямують на підтримку постраждалих та на відновлення поліграфічного життя.

Читайте також: 

  • МОЗ хоче обмежити кількість солі в хлібобулочних виробах
    Близько 12,6 г солі вживають в середньому українці, при нормі 5 г. МОЗ пропонує виробникам поступово зменшувати вміст солі у хлібобулочних виробах. Кожен українець щодня в середньому споживає від 2,5 г до 4,25 г солі тільки з хлібом, а це…