fbpx

У річках і водоймах Рівненщини починає цвісти вода.

Діліться інформацією з друзями:

У четвер, 15 липня ввечері в Рівному на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Без опадів.

Надзвичайна пожежна небезпека

Температура повітря: вночі +19… +23°С, удень +29…+34°С. Вітер південно-східний, 2-5 м/с.

 за останні 130 років 15 липня:

МАКС: 32.8° (1972)
МІН: 7.6° (1987)

Сьогодні: Сонце зійде о 05.03, зайде о 21.09. 5-й день місячного календаря (Місяць у Діві, перша фаза, сх. 10.50; зах. 23.56).

Є привід: Всесвітній день навичок молоді. День українських миротворців.

Мудрі кажуть: «Нещасною або щасливою людину роблять тільки її думки, а не зовнішні обставини. Керуючи своїми думками, вона управляє своїм щастям». Фрідріх Ніцше

Не забудьте привітати: Фотія.

Астролог радить: Важкий день. Сьогодні розслабтеся і не заважайте надходженню інформації ззовні. Для економії сил зберігайте спокій. Будьте зібраними й обережними, позбудьтесь ілюзій, гордині і суєтних думок. Уникайте емоційних перевантажень.

День для здоров’я: Хороший день для дихальних вправ. Добре погуляти на свіжому повітрі, але не переохолоджуйтеся. Вразливі апендикс і кишківник. Але очищення кишківника не забороняється. Краще відмовитися від активних фізичних занять.

Усміхніться:

Розмовляють дві бабусі на лавці в парку:

– Ти знаєш, я більше не їм червоного м’яса.

– Що, тиск високий?

– Ні, пенсія мала.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам’ять святителя Фотія, митрополита Київського. У минулі часи у цей день було ще свято Берегині. Берегиня вшановувалась як охоронниця від зла і захисниця здоров’я. До цього часу поспіває рання вишня. Наші пращури помітили, якщо до 15 липня на деревах “проглянуть” перші жовті листочки – осінь настане рано і зима буде ранньою. У період з 15 до 20 липня у річках і водоймах починає цвісти вода.