fbpx

Рівнянка звинувачує лікаря з травпункта, який вигнав дитину з переламаною рукою з оглядового кабінету

Діліться інформацією з друзями:

У Рівненській дитячій обласній лікарні у відділенні травмпункту стався конфлікт між лікарем та мамою хлопчика, у якого була поламана рука.

Про це у Фейсбуці у групі «Рівне Інфо» написала рівнянка Валентина Гажман

Рівнянка пише, що 3 лютого приблизно о 20.00 вона приїхала в обласну дитячу лікарню відділення травмпункту, зі своєю неповнолітньою дитиною (10 років), яка травмувала руку. Вона звернулась до дитячого лікаря ортопед травматолога Олега Ільницького, який на той момент був на зміні. За словами Валентини Гаджаман лікар відмовився оглянути її дитину.

«Він вигнав дитину з переламаною рукою з оглядового кабінету, через те, що у дитини не було маски. Ми дожились до того, що тепер, щоб оглянути дитину, надати медичну допомогу та наложити гіпс, дітей примушують натягувати маски! Це що взагалі відбувається? Що у нас за горе лікарі!», – йдеться у дописі. 

За її словами, дитина півтори години сиділа майже непритомна з переламаною рукою, поки вона не викликала поліцію. І вже коли приїхав наряд поліції та викликали іншого лікаря, аж тоді надали допомогу дитині.

Цей пост викликав бурхливе обговорення у Фейсбуці — понад сотню коментарів. Люди, як зазвичай, розділилися на два табори. Були ті хто став на захист мами, але й чимало захищали лікаря. Їх аргумент був у тому, що у сплеск коронавірусу варто дотримуватись правил і вдягнути маску. 

Свою версію подій виклав у коментарях і лікар – дитячий ортопед-травматолог із 32-річним стажем Олег Ільницький. 

«Правда, що звернулась десь о 20-00. Влетіла в кабінет прийому в верхньому одязі (травмпункт відділення хірургічного типу) і без масок. Я попросив зняти верхній одяг в коридорі і одягнути маски їй і дитині. У відповідь почув: в дитини рука зломана, які маски? Відповів, що вам доведеться зняти верхній одяг і одягнути маски. Гажман – ви тут всі ДОВБО..И! І пішла нецензурна лайка……я попередив, що викличу поліцію. Гажман десь вибігла. Дитину залишила в кабінеті. Я попросив хлопчика почекати матір в коридорі. В нас люди чекають на допомогу. Оглядати дитину без присутності батьків я не можу. Хлопчик виходить. Рука в нього імобілізована. Ми далі почали вести прийом. Всі нормальні і адекватні батьки в масках, діткам одягають маски. Прийом ведеться тихо і мирно. Влітає Гажман – знову нецензурна лайка. Наш весь колектив в шоці….. », – написав лікар. 

Лікар пише, що саме він викликав поліцію.  Так як конфлік із мамою дитини не вщухав, то за словами Олега Ільницького він попросив лікаря з відділення підійти на травмпункт, щоб надати дорогу дитині Валентини Гажман. Допомога дитині була надана іншим лікарем в загальному через годину після її появи у лікарні.