fbpx

Рівненська бібліотека популяризує творчість митців-аматорів

Діліться інформацією з друзями:

Фесюк Микола Олександрович народився 28 травня 1955 року в селі Пісників Млинівського району Рівненської області в багатодітній сім’ї.

Пішов до школи в 1962 р., закінчив – у 1970 р., навчався в Демидівському СПТУ-5.

Малювати почав з дитинства, з олівцями  і пензлем не розлучався. Відвідував музеї, художні галереї – це надихало до створення картин. Дуже великий поштовх майбутній митець отримав після того, як познайомився з художником, засновником Художнього фонду Волині Якубеком Карлом Михайловичем, який порекомендував шанувальнику зайнятися живописом серйозно. З 1978 р. Микола Фесюк працював у Волинському художньо-оформлювальному комбінаті і відтоді не змінив своєї пристрасті до мистецтва, хоча й не має художньої освіти.

Для Миколи Фесюка характерним є здатність відчути неповторність божественної краси, уміти передати, відтворити її в своїх полотнах. Так і народжуються у художника образи природи – тихої, спокійної, але безконечно красивої і вічної.

Представлені художні роботи в різних жанрах: натюрморт, пейзаж в різних техніках, портрет, графіка.

Персональні виставки художника експонувалися у селах: Острожець, П’яннє, Новосілки, Уїздці, Борбин; смт. Млинів; у містах: Рівне, Луцьк, Дубно, Вараш. Він був учасником мистецької акції «Мистецтво одного села» м. Рівне.

Метою заходу є популяризація творчості митців Рівненщини серед жителів міста і області.

Презентація персональної виставки митця-аматора Миколи Фесюка «Стежинами душі» відбудеться 7 липня 2021 р. о 13 годині, (відділ мистецтв, ІІІ поверх) у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці