fbpx

Кваліфікованих кравчинь активно працевлаштовують рівненські роботодавці

Діліться інформацією з друзями:

Досконало опанувати кравецьке мистецтво можна у Рівненському центрі ПТО ДСЗ. Відмінна навчальна база із сучасним швейним обладнанням та досвідчені педагоги сприяють ефективній підготовці кваліфікованих робітників.

Після 9-місячного професійного навчання випускники демонструють бездоганні знання, відмінні професійні навички, працездатність, творчість, оперативність і мобільність. Заклад освіти має 4 навчальних бази з підготовки робітників для швейної галузі – у Рівному, в Рівненському, Гощанському та Костопільському районах. Днями  свої найкращі професійні здобутки презентували слухачі, що навчалися на навчальній базі у Рівному та Олександрійському навчальному відділенні.

Майстрині виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Оксана Мирончук та Лілія Давидюк завжди щедро діляться досвідом із початківцями, терпеливо навчають та усіляко підбадьорюють своїх учениць.

«Як правило, усі безробітні приходять дещо пригнічені, обережні, невпевнені. Наше завдання – змусити кожного повірити у власний потенціал, закохати кожного у професію, відкрити «чарівні дверцята» в унікальний і безмежний світ творчості. Тут руйнуються старі стереотипи, майбутні кравці заряджаються на позитив і неодмінний успіх! І вже наприкінці навчання, а особливо під час державної кваліфікаційної атестації, їх не впізнати!», – коментує Оксана Миколаївна.

Отож, великий творчий професійний азарт та багато цікавих ідей продемонстрували вчорашні безробітні із Здолбунівського, Березнівського, Володимирецького, Зарічненського, Корецького, Рівненського районів та міста Рівного на державних кваліфікаційних атестаціях.

Присутня на іспиті у Рівному активна партнерка РЦПТО, рівненська роботодавиця Оксана Вавровська відмітила особливе ставлення кравчинь до обраної справи, перевагу натуральних тканин у роботах та ефективне використання сучасних способів технологічної обробки.

В Олександрії роботи кравців відрізнялися авторськими моделюванням та викройками. У навчальному відділенні серед слухачок – жінок навчався і демобілізований боєць АТО Володимир Вус.

Майстриня виробничого навчання Лілія Давидюк поділилася: «Група проявила чималий інтерес до навчання. Вивчили ручні та машинні шви. Поступово навчилися виконувати завдання і на швейному обладнанні».

Любов Олексів виготовила відмінне стильне пальто на підкладці. Слухачка самостійно розробила ескіз вишивки на фартух, а аксесуари – сумки пошила за технологією клаптикового шиття – печворк.

Наталія Лісовець із Рівненського району відмінно зарекомендувала себе і працюватиме за місцем проходження практики.

Оксана Романюк добре шиє постільну білизну. Відшила також кваліфікаційний виріб – чоловічу вишиванку. А жіночу сукню моделювала самостійно: робота якісна і акуратна.

Оксана Мирончук зауважує, що слухачі під час навчання здобувають 3-й кваліфікаційний розряд, який передбачає виготовлення легкого жіночого одягу (ЛЖО), проте практично кожна проявила активність та старанність і виготовила значно складніші вироби – плечові на підкладках та інші. «Пальта, плащі, жакети, спідниці… А це вже «тягне» на закрійника!», – із гордістю діляться педагоги.

У Рівному порадували педагогів і роботодавців Катерина Цимбалюк, Оксана Оліфір та Оксана Кукліновська із Рівного. Чудові комунікаційні якості сприяли ефективній взаємодії слухачок у групі, обміну професійним досвідом та ефективній роботі під час виробничого навчання і практики. Жінки стали душею колективу, енергетичним зарядом та взірцем командної роботи.

Читайте також:

Шкода, що в умовах карантинних обмежень не відбулися традиційні демонстрації кваліфікаційних виробів. Зазвичай, випускники облаштовують імпровізований подіум, лунає музика, дефілюють справжні моделі… Цьогоріч, свої колекції слухачки презентували державній кваліфікаційній комісії після відповідей за атестаційними білетами. Присутніх приємно вразили сучасні моделі одягу, якісні шви, акуратна кропітка робота із блискавками, аксесуарами, вдалий вибір тканин і принтів, оригінальні поєднання стилів, вишуканість силуетів, цікаві, сміливі ідеї, «засилля» натуральних тканин та, звісно ж, ошатні, унікальні, вишиті сукні, блузи, фартухи, постільні та столові комплекти! Цікавими стали й ідеї «другого дихання» одягу. Слухачі вміло і оригінально перешивали неактуальні домашні речі, діставали із бабусиних скринь цікаві тканини, і колекції кожного поповнювалися унікальними авторськими виробами.

Відмінну роботу випускниць, ініціативу та відповідальність на усіх етапах навчання відмітила заступниця директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона привітала кваліфікованих кравчинь із здобуттям сучасної перспективної, цікавої та творчої професії та вручила свідоцтва державного зразка. Головне, майже усі випускниці прийняли пропозиції роботодавців і вже можуть приступати до офіційної роботи. У планах окремих кравчинь – започаткування власної справи. Усі озброєні відмінними професійними знаннями, майже всі подбали про власне професійне швейне обладнання, а головне – з вірою  і непоборним оптимізмом нові кваліфіковані кравці розпочинають новий шлях якісного покращення свого добробуту.