fbpx

Рівненська аптека змінила профіль і не втратила своєї актуальності

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному відбулася презентація оновленої Дерматологічно-косметологічної аптеки №4 ТДВ «Рівнефармація», що на вулиці Директорії, 5.

Ось уже майже 50 років цей заклад, де не лише продають, а й виготовляють ліки, єдиний в місті мав дерматологічне спрямування. Тепер же аптеку осучаснили, додавши ще косметологію.

«Цю невеличку аптеку в центрі міста знають не лише місцеві мешканці. До її послуг хоч раз звертався кожен. Адже тут за індивідуальними рецептами виготовляють лікарські форми для дорослих і малюків. Нині ж аптека пропонує значно ширший спектр послуг», – розповіла її завідувачка Алла КОТОВИЧ.

– У нас можна отримати професійну діагностику від кваліфікованих лікарів-дерматологів, трихолога, дерматовенеролога, косметолога. Існує попередній запис. Фахівці допоможуть подолати такі недуги як алопеція (облисіння, випадіння волосся), себорея, стригучий лишай, псоріаз, екзема, вугрі (акне), дерматити, герпес, грибкові ураження, папіломи, вітіліго та інші захворювання шкіри і волосся. За призначенням лікаря швидко виготовимо потрібні ліки. Хочу наголосити: медпрепарати, виготовлені в умовах аптеки нашими висококласними фахівцями, на натуральній рослинній основі без консервантів та барвників. У цьому їх унікальна перевага. Хотілося б, аби з нами почали спів­працювати й інші спеціалісти. Приміром, онкологи чи травматологи. Адже у своїй практиці вони теж часто потребують ліків, виготовлених екстемпорально. Скажімо, для лікування ран чи пролежнів.
Аптека працює щодня з 8-ї до 20-ї години.
Наталія НИРКОВА

Ольга САДОВНИК, генеральний директор ТДВ «Рівнефармація»:

– Ми оновили аптеку №4 на вимогу часу, адже нині турбота про себе, власне здоров’я і гарний вигляд є світовим трендом. Звернувшись до нашого закладу, рівняни зможуть отримати медичну допомогу, придбати ліки, що виготовлені спеціально для них досвідченими фахівцями. Часто такі препарати не мають заводських аналогів. Основна цінність екстемпорального виготовлення лікарських засобів за рецептами лікаря полягає в індивідуальному підході до кожного пацієнта при невисокій вартості ліків. Такі препарати незамінні для людей старшого віку, дітей та вагітних.
Утримання аптек, які здійснюють виготовлення, потребує великих фінансових затрат і людських ресурсів. Однак ми зуміли зберегти виробництво (виготовлення) лікарських засобів в аптечних умовах. Тож і надалі будемо нести цю велику соціальну функцію. Адже аптека – це заклад охорони здоров’я, а не місце торгівлі ліками.