fbpx

Пункт прокату поповнили 256 засобами реабілітації

Діліться інформацією з друзями:

Таку кількість ходунків, палиць і милиць придбано за кошти міського бюджету для безоплатного користування рівнянами, які потребують допомоги в пересуванні.

Пункт прокату технічних засобів реабілітації мешканцям Рівного, які за станом здоров’я потребують засобів реабілітації, діє при управлінні праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому з 2008 року. Він надає цю безкоштовну додаткову послугу тим, хто звернувся до управління та уклав відповідну угоду. Щороку послугами пункту прокату користується понад сто осіб.

Оформляється угода на підставі заяви, довідки від лікаря про необхідність тимчасового користування засобом реабілітації і паспорта. У разі необхідності надання засобу реабілітації для дитини – на підставі свідоцтва про її народження та ідентифікаційного коду. В угоді обумовлюються всі умови прокату, а саме: термін, на який видається засіб реабілітації, умови видачі, використання та повернення засобів реабілітації тощо.

Видають засоби реабілітації через пункт прокату безкоштовно.

Зазвичай пункт прокату наповнювався за рахунок технічних засобів, які надходили в управління як гуманітарна допомога або за рахунок засобів, повернених громадянами. Враховуючи актуальність потреб громадян у засобах реабілітації, цього року за сприяння заступника міського голови Рівного Сергія Васильчука і секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука на функціонування пункту прокату виділили кошти з міського бюджету. За ці гроші придбано 256 засобів реабілітації різного призначення (ходунки, палиці, милиці пахові і ліктьові, туалетні стільці) загальною вартістю майже 100 тисяч гривень.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю в управління надійшли останні із замовлених у ТзОВ «Світ літньої людини» пристроїв. Таким чином, завдяки придбаним технічним засобам пересування пункт прокату запрацює ще потужніше, і ми зможемо охопити більшу кількість рівнян, які потребують допомоги в пересуванні. Особливо це стосується громадян похилого віку, які за станом здоров’я потребують допомоги. Через відсутність встановленої групи інвалідності вони не мають можливості отримати такі засоби, оскільки за кошти державного бюджету технічними засобами пересування та реабілітації забезпечуються виключно особи з інвалідністю.

Віталій ПРИЧЕПА, головний спеціаліст відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці міського управління праці та соціального захисту населення