fbpx

Підприємці Рівненщини отримують багаторівневу підтримку під час карантину

Діліться інформацією з друзями:

Бізнесмени Рівненщини під час карантину отримують фінансову підтримку від держави та області. Вони активно долучаються до різних ініціатив.

«Адаптивний карантин продовжили до 31 жовтня. Ми всілякими способами намагаємося пом’якшити наслідки пандемії в Рівненській області. Бізнесмени отримують багаторівневу фінансову допомогу – від держави та області. Усі програми спрямовані на залучення коштів на розширення власної справи, збільшення робочих місць та стабільної плати податків до бюджетів», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час онлайн брифінгу щодо важливих питань життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19.

Так, великою популярністю користується Державна програма фінансової підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%», яка ініційована Президентом України Володимиром Зеленського. На сьогодні вже 82 підприємці області звернулися до банків-партнерів, їм видали позики на суму майже 160 млн грн.

Окрім того, діє обласна програма часткового відшкодування відсотків за банківськими кредитами для підприємців. Цього року конкурсна комісія відібрала 28 претендентів, які візьмуть у ній участь. Загалом на відшкодування відсотків з обласного бюджету передбачено один млн грн. Це дасть можливість здешевити позики для бізнесу на суму майже 31 млн грн.

З такими темпами вирубки Рівненська область може лишитись без лісу

Окрім того,  Так, близько 15,4 тисячі роботодавців області одержали допомогу по частковому безробіттю на суму 98,2 млн. грн.

В області також надається допомога на дітей фізичним особам – підприємцям. Станом на сьогодні таку допомогу отримали 3970 дітей на загальну суму 32,2 млн грн.

Тож, ми робимо все, щоб наші підприємці змогли подолати не сприятливі часи.

У Рівному 85% хворих одужало, проте ситуація не стабільна – Володимир Хомко (ВІДЕО)


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»