fbpx

П’ять новообраних депутатів відмовилися від мандатів

Діліться інформацією з друзями:

5 кандидатів у депутати Рівненської облради 8-го скликання написали заяви про відмову від депутатських мандатів. Це зробили ті, хто набрав достатню кількість голосів на виборах для проходження в раду. Про це повідомляють Рівненські новини.

Заяви написали представники трьох обласних організацій політичних партій: ВО “Свобода”, “Європейська Солідарність” та “Сила і Честь”. Їх визнали такими, що не набули депутатського мандата, а депутатами визнали наступними за черговістю кандидатів.

Так, у партії ВО “Свобода” заяви про відмову від мандата написали двоє людей: бізнесмен і вже колишній депутат облради 7 скликання Володимир Валявка та екс-начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. Вони обоє обрали депутатство у Рівненській міській раді. Замість них депутатами облради стануть Олександр Гомон, який у 7-му скликанні облради вже був депутатом та екс-голова Костопільської РДА Юрій Кузнюк.

У партії “Європейська Солідарність” від депутатських мандатів відмовилися начальник обласного управління транспорту та інфраструктури Федір Мисюра, який став депутатом Рівненської міської ради та Владислав Сухляк, якого обрано Здолбунівським міським головою. Замість них в обласній раді працюватимуть директор Рівненського обласного музично-драматичного театру Володимир Петрів і директор Агенції регіонального розвитку Олександр Процюк.

У партії “Сила і Честь” депутатом облради не захотів стати засновник та керівник СГПП «Маяк» із Сарненського району Анатолій Остапчук. Замість нього в обласну раду зайде лісівник, депутат облради 7-го скликання Анатолій Петрук.

Нагадаємо, що вже у середу, 2 грудня, новообрана Рівненська обласна рада збереться на свою першу сесію.