fbpx

На заняттях із безробітними рівненські педагоги демонструють ефективні формати комунікацій

Діліться інформацією з друзями:

На думку педагогів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (РЦПТО ДСЗ), слухачі повинні отримувати якісну освіту, нові професійні знання, вміння та навички, незалежно від обставин та обмежень, спричинених пандемією чи погодними умовами. І завдання освітнього закладу – це ефективне навчання із використанням сучасних технологій.

На базі Рівненського центру ПТО ДСЗ  тривають відкриті заняття за різноманітними професіями і напрямами. Так, у навчально-виробничому комплексі на  вул.  І. Підкови, 17А у Рівному  викладачка Надія Юрчук презентувала уроки із майбутніми кондитерами. У дистанційному форматі на платформі Google Meet слухачі опановували «Організацію виробництва та обслуговування», вільно спілкувалися із викладачкою та обговорювали вивчені теми, серед яких «Значення постачання сировини та його джерела», «Види складських приміщень та вимоги до них. Правила зберігання та порядок видачі продуктів на виробництві».

Як поділилася методист освітнього закладу Раїса Ліхачова, викладачка  вдало використала розроблені в програмі Power Point якісні мультимедійні презентації, які містили схеми і фотоматеріали. Слухачі повторили програмний матеріал за допомогою тестів, що дозволило значно заощадити час.

Майбутні кондитери успішно засвоїли  джерела, види та форми постачання сировини, етапи приймання продовольчих товарів, ознайомилися з видами складських приміщень, правилами зберігання та порядком видачі продуктів на виробництві.

Раїса Володимирівна підсумувала:

«Заняття в режимі онлайн, звісно, не можуть замінити живого спілкування між усіма учасниками навчального процесу, але є альтернативою в особливих умовах і спонукають до самоорганізації, самонавчання та саморозвитку як педагогів, так і слухачів».