fbpx

На Рівненщині сільський голова вирощує рокамболь

Діліться інформацією з друзями:

Каміла Котвінська працювала директором школи до обрання вербським сільським головою на Дубенщині. Нині відбувається становлення громади і роботи побільшало. 

Але Каміла Котвінська має захоплення про яке і розповіла. Це вирощування екзотичних рослин.

“Зараз вирощую рокамболь — гібридний часник, головка якого важить до півкілограма, — розповідає Каміла Вікторівна, демонструючи фото. — Насіння привезла з Америки, вирощую за американською технологією”.

Вирощують сільгоспкультури на 50 гектарів землі (паї всієї родини), які обробляє батько-фермер Віктор Буханський – розповідає пані Каміла

“Тож вділив мені 9 соток під рокамболь. До речі, він потребує перегною, деревного попелу, торфокрихти й соломи. Перегній вношу під час садіння (після Покрови), попіл — при садінні, а також посипаю ним поле час від часу, торфокрихту вношу одразу після садіння. Ділянку накриваю соломою”.

Навесні солома не згортається. Вона тримає вологу, заважає росту бур’янів. Але часник пробивається крізь солому, бо він грубий, товщиною в діаметрі до 10 сантиметрів. Цього року вирощене Камілою Котвінською забрали на виставку до Києва.

В Україні зміна клімату дозволяє вирощувати екзотику на грядках.

Рокамболь – зовсім не великий часник, а культурна форма цибулі причасникової (Allium scorodoprasu).  Відмінності не обмежуються лише розміром цибулин. Рослини у рокамболя  більш потужні, зубків в голівці мало (2-6),  смак напівгострий, запах не такий різкий і не дуже часниковий .

Джерело:https://agronews.ua/news/na-rivnenshchyni-silskyy-holova-vyroshchuie-ekzotychni-roslyny/