fbpx

На Рівненщині розвиватимуть туристичний маршрут «Поліська Січ»

Діліться інформацією з друзями:

Шпанівська територіальна громада спільно з ГО «Спілка велосипедистів Рівного» розпочали реалізацію проєкту «Екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ».

Його гасло: «Полісся дивовижне».

У межах проєкту буде промарковано комплексний екокультурний туристичний  маршрут, що включає 6 маршрутів різної складності загальною протяжністю близько 400 км. Треки маршрутів прокладено територією Рівненщини другорядними дорогами та екостежками так, щоб охопити максимальну кількість цікавих історико-культурних місць і об’єктів природно-заповідного фонду. Маршрути є радіальними, тобто починаються і завершуються в одному місці – це Острів фестів поблизу с. Хотин Шпанівської територіальної громади Рівненського району.

Комплексний туристичний маршрут вже є популярним серед велолюбителів та велотуристів з різних куточків України. Адже ним,  починаючи з 2016 року, кожного літа проходить найбільший в Україні туристичний велофестиваль «Марафон Поліська Січ». Маршрут підходить також для пересування пішки, для скандинавської ходьби тощо.

Реалізація даного проєкту передбачає не тільки ознакування маршрутів, але й встановлення інформаційних щитів, створення сайту-візитівки  з  детальним описом туристичних атракцій, що розташовані вздовж маршруту, створення цікавих фото- та відеоматеріалів та інші заходи з промоції.

Проєкт «Екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ» реалізується в межах програми «Культура.Туризм.Регіони» за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму. Організаційним партнером проєкту виступає Управління культури та туризму Рівненської ОДА.

Сторінки проєкту є у соцмережах