fbpx

На Рівненщині майструють подорожі

Діліться інформацією з друзями:

Як тільки сонечко починає припікати сильніше, ми починаємо думати про море, гори, відпустки. Завдяки закордонним курортам рівняни можуть дозволити собі морський відпочинок незалежно від пори року. Так було. Але коронавірус вніс значні корективи у планування відпусток та туристичних поїздок.

Наталія Горбачова разом із чоловіком Євгенієм створили у місті Рівне туристичну агенцію «Тайстра Тревел» і проєкт «Пригоди на рівному місці». Вони люблять відкривати самобутні місця, які є поруч. Це завжди їх цікавило і надихало. Хоча, заради справедливості, треба сказати, що раніше закордонні тури займали левову частку їхньої туристичної діяльності, адже вони економічно вигідніші. А працювати на голому ентузіазмі важко, до того ж потрібні фінансові вливання. Тому доводилося викроювати час на дослідження місцевих цікавих мандрівних родзинок. Адже, крім агенції, у них є ще чайна «Тайстра-зілля» і сім’я, яку не можна залишати поза увагою.

Все почалось, мабуть, із Клеваня. Це не можна назвати просто екскурсією. Швидше це подорож у форматі дослідження. Туристи не просто ходять, дивляться і слухають. Гід намагається зацікавити їх дослідженням. Щоб після мандрівки люди зверталися із запитаннями і хотіли далі шукати і пізнавати щось нове.

Для цього, звичайно, потрібне не лише бажання, а й люди, які можуть і вміють працювати в туристичній галузі. Наталії не доводилося цілеспрямовано шукати гідів або локації. Дякуючи Богу, вони приходять до неї самі або за рекомендацією друзів.

– Я відчуваю, – розповідає Наталія Горбачова, – коли гід може вразити наших туристів, яких називаємо шукачами пригод. Ми їздимо на розвідку по багатьох локаціях Рівненщини, і от коли я бачу людей, які фанатіють від справи, якою займаються, то в мене мурашки по шкірі. Це може бути як равликова ферма, так і виготовлення сирів. Розумію, що ці місця мають побачити наші шукачі пригод і отримати від цього насолоду.

Наше місто Рівне невелике, тож здається, що тут мало цікавого. Але ми провели безліч екскурсій містом і наш гід Лідія так уміє зацікавити людей, що кожна екскурсія, як нова. Кожен раз відкриваю для себе щось невідоме, а це розширює картинку розуміння історії, власної автентичності, яка була затерта і прихована від мене раніше. Наприклад, Білівське городище неподалік міста.

Екскурсія містом з талановитим гідом Лідією.

Останній карантинний рік, зі слів Наталії Горбачової, дав їй поштовх для розвитку. Адже через пандемію «Тайстра Тревел» повернула всіх своїх туристів з-за кордону, заморозила кошти на закордонні поїздки і… залишилася практично без роботи. Тут і прийшло розуміння, що настав саме той час, коли туристична агенція може розвивати проєкт «Пригоди на рівному місці». Саме зараз це, на переконання Наталії Горбачової, найбільш доцільно і влучно.

 

 

 

Недарма кажуть: твоє тебе наздожене.

Хтось шукає причини своїх невдач, а інші використовують невдачі як урок і вчаться на помилках. Карантин, на переконання Наталії Горбачової, не можна назвати невдачею. Це просто форс-мажорні обставини, які боляче вдарили по туристичній сфері. Зате він дав поштовх для розвитку українського туризму. Адже навколо нас, зовсім поряд, є місця надзвичайної краси із захоплюючими історіями. А рівнянам пощастило з професіоналами, які з любов’ю і натхненням допоможуть їх знайти.

Наталія ЯГУЩИНА

Звертайтеся до «Тайстра Тревел» і вам змайструють подорож ручної роботи

незалежно від пори року!
Адреса: Сагайдачного, 12, 2-й поверх, Рівне, Рівненська область, 33000, м-н Незалежності, 7.
Всі консультації лише за попереднім записом. Телефон 098 122 7829.