fbpx

МОЗ планує посилити карантин: без басейнів, спорт-комплексів, розваг у ТРЦ

Діліться інформацією з друзями:

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження через поширення COVID-19: повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину.

Про це говорив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Україні Віктор Ляшко на брифінгу 5 листопада

“Сьогодні МОЗ хоче запропонувати уряду додаткові карантинні обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у торгово-розважальних центрах. Ми хочемо, щоб у торгово-розважальних центрах працювали виключно магазини для того, щоб люди могли купити необхідні їм речі і щоб це не впливало на економіку нашої країни. Також хочемо просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів. Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм, що прописані в постанові Кабінету міністрів України. Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує протиепідемічні норми, а ті, хто дотримуються – щоб могли працювати в умовах карантинних обмежень, – повідомив Віктор Ляшко “.