fbpx

Мініатюрні сліди на снігу свідчать про появу зубреня у заповіднику на Волині

Діліться інформацією з друзями:

У стаді зубрів Цуманської пущі вже є перше цьогорічне поповнення. Про це стало відомо під час нещодавнього зимового обліку тамтешніх зубрів, розповідає КНПП «Цуманська пуща».

«Зима, засніжений ліс, морозне повітря. На снігу «читаються» сліди ранішнього пересування зубрів з підгодівлі в затишні хащі на місця лежанок. Самих тварин не видно – вони старанно уникають зустрічі з нами, проте зі слідів бачимо, що в одному місці проходило стадо з восьми зубрів. Один слід маленький – цьогорічний приплід, пояснюють наші інспектори.

Самих тварин не видно – вони старанно уникають зустрічі з нами, проте зі слідів бачимо, що в одному місці проходило стадо з восьми зубрів. Один слід маленький – цьогорічний приплід, пояснюють наші інспектори.

Маршрутним методом по зимовому сліду виявлено 19 особин.

Такі щорічні обліки – вже традиційні для «Цуманської пущі». Цього разу підсумковий облік проводили спільно зі спеціалістами Управління екології Волинської ОДА, Державної екологічної інспекції у Волинській області та користувачами мисливських угідь (ТзОВ «Майдан мисливський», ДП «ЛМГ Звірівське») згідно Наказу по Парку № 29 від 01.12.2020 р», – йдеться в дописі.