fbpx

Майбутні електрозварники Рівненщини і Волині опановують технічне креслення

Діліться інформацією з друзями:

Аби стати кваліфікованим електрозварником ручного зварювання, безробітні із Рівного, Рівненського району Рівненської області та Рожищенського району Волинської області навчатимуться 7,4 місяця.

На базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ заняття слухачів відбуваються у сучасному Центрі зварювальних технологій. Тут відмінно оснащені Майстерня електродугового зварювання, Майстерня ручного електродугового зварювання, Майстерня кисневого і теплового різання та Кабінет спецтехнології. Сучасні умови здобуття професії, професійне обладнання, досвідчені педагоги – відмінне навчальне середовище для майбутніх зварників. Одна з тем здобуття професійних навичок – технічне креслення. Саме з технічного креслення викладач Дмитро Зброжек провів відкритий урок із новою групою.

Він поділився:

«Ми вивчаємо спряження, що застосовуються при розмітці контурів технічних деталей. Для майбутніх кваліфікованих електрозварників ручного зварювання» це особливо відповідальна тема, адже саме спряження використовуються при виконанні технологічних операцій розмічання листових металоматеріалів та контурів заготовок. У подальшому ці заготовки підлягатимуть електродуговій обробці за нанесеними кресленнями».

Слухачі активно та зацікавлено виконували графічні побудови, запропоновані викладачем. Заняття відбувалося у форматі тісного спілкування, обговорення, а можливість одразу на практиці застосувати нові знання із графічних побудов значно пожвавила атмосферу.

Аби закріпити новий матеріал, Дмитро Зброжек запропонував слухачам покроково виконати графічну побудову спряження «двох прямих, розміщених під гострим кутом одна до одної, дугою кола довільно обраного радіуса». Паралельно викладач детально демонстрував цю послідовність на маркерній дошці (фліпчарті), що значно покращувало закріплення непростої теми. На занятті застосовувався також навчальний програмний засіб « Токар 2-4 розрядів» та демонстраційний плазмовий екран. Приємно, що мистецтво електрозварювання опановує й мешканка Рівненського району Анастасія Яковець. За її словами, зварювальні роботи – це вже родинна справа, і вона долучилася до професійного навчання, аби бути нарівні із своїми майстрами.

 Присутні на відкритому уроці колеги – старший майстер Ірина Танасюк, викладач Володимир Канюка майстри виробничого навчання Василь Ільчук та Сергій Якобчук зізналися, що відмінно організоване заняття, дохідливе пояснення, багато наочностей та можливість безпосередньо брати участь у дослідженні креслярської майстерності зацікавили і їх, а також продемонстрували чудові комунікації викладача із аудиторією.