fbpx

Концерт «Кроку» подарував масу позитивних емоцій

Діліться інформацією з друзями:

Концерт з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю зібрав майже повний зал Міського будинку культури. А вихід кожного його учасника на сцену, де особливі артисти намагалися проявити всі свої таланти, вміння та навички, супроводжувався гарячими оплесками глядачів.

Такі творчі звіти юних вихованців Рівненського міського центру комплексної реабілітації осіб та дітей з порушенням опорно-рухового апарату «Крок» стали вже традиційними. А ще дуже емоційними та зворушливими. Бо навіть неозброєним оком видно, наскільки сповнена щирої любові до співу, танцю, образотворчого мистецтва і поезії тендітна душа кожної дитини.

Розвиток творчих можливостей – це один з напрямів діяльності відділення ранньої соціальної реабілітації дітей Центру «Крок», де працюють вчитель-реабілітолог, вчитель-дефектолог, вчитель-хореограф, соціальний педагог, практичний психолог, педагог-організатор і масажист. Тут повсякчас активно втілюють у життя практику адаптації дитини з інвалідністю в суспільство засобами мистецтва. Тобто працівники реабілітаційного закладу допомагають дітям досягти максимальних результатів.

Керівники клубу «Крок» – педагог-організатор Тамара Улезько та вчитель-хореограф Олена Зущенко, які готують дітей до підсумкового концерту, не просто проводять заняття з дітьми за фахом (співи, танці, театралізовані дійства, гра на музичних інструментах). Вони заодно сприяють адаптації своїх вихованців у соціальному середовищі, формують у них комунікабельність і позитивне ставлення до життя та лідерські якості. Клуб «Крок» – це єдиний організм із дітей з інвалідністю і педагогів, який живе одним спільним, насиченим, цікавим життям. Вчителі і вихованці навіть дозвілля проводять разом: відвідують музеї, концерти, розважальні центри, а також подорожують Україною.

Клуб «Крок» дає можливість дітям з інвалідністю брати участь у концертах не тільки в рідному місті, а й за межами області. Вихованці клубу не раз ставали переможцями всеукраїнських конкурсів «На крилах надії», «Барви життя», «Повір у себе», фестивалю «Slimakowe rytmy» у Варшаві (лауреат Дарина Бобровницька увійшла до двадцятки найкращих у світі виконавців гри на музичних інструментах).

Оскільки наближаються новорічно-різдвяні свята, доречно згадати, що завдяки міській програмі «Турбота» кожна дитина, яка перебуває на обліку в Центрі «Крок», отримала продуктові пакети та новорічні подарунки. Принагідно дякую ТМ «Щедрик», ТМ «Оттімо», ТМ «Рум’янець», ПП Звірковський В.М., ПП Денисюк Р.В., фірмі «Ua Dreams» за надану спонсорську допомогу. Користуючись нагодою, щирі слова вдячності адресую міському голові Рівного Володимиру Хомку і депутатам Рівненської міської ради за щорічне виділення коштів на організацію подорожей та екскурсій по Україні для дітей з інвалідністю клубу «Крок».

Марина ШОЦЬКА, завідувачка відділення ранньої соціальної реабілітації дітей Центру «Крок»